Симеонов се разкрещя на Цветанка Ризова: Всички новини ли трябва да се съобщават истерично!

„Когато моите партньори поискат оттеглянето ми, аз ще се оттегля на същата секунда“, твърди вицепремиерът

[ad id=“225664″]

„Всички новини ли трябва да се съобщават истерично, с драматизъм!?“ С тези думи и повишен тон вицепремиерът Валери Симеонов се обърна към водещата на предаването „Лице в лице“ по бТВ Цветанка Ризова, която го попита за ситуацията с язовирите в страната.

„Хайде малко повече спокойствие, стига истерии“, продължи Симеонов. „30 години не се е знаело колко язовири има“, добави разпалено той.

[ad id=“263680″]

Разговорът в студиото започна с темата за напрежението в управляващата коалиция, по-точно – в „Обединени патриоти“.

След посещението на руския патриарх Кирил лидерът на НФСБ го нарече „второразрядно ченге“. Това предизвика реакцията на неговия коалиционен партньор Волен Сидеров, който го призова да се извини.

„Когато моите партньори поискат оттеглянето ми, аз ще се оттегля. На същата секунда“, увери Валери Симеонов.

[ad id=“237001″]

„Защитата на националните интереси ни задължава да сме заедно“, заяви още вицепремиерът. „Ние сме за открито управление, не се крият нещата, не се замазват“, каза Симеонов и посъветва водещата Ризова и всички граждани „да спят спокойно“.

„Аз съм прям човек и колегите ми са такива хора. Когато има напрежение, то не се крие“, коментира още Симеонов.

[ad id=“238430″]

В характерния си стил той отново се изказа срещу природозащитниците. „Пирин трябва да се спасява от протестиращите, каза той по повод на протестите. Според него не винаги протестите трябва да се фаворизират и да бъдат определящи за политиката на България. Не бива да се робува на псевдопротести, по това съм на по-различно мнение от премиера“, посочи Симеонов.


image0 (9K)