Симеонов пак скочи на Ангелкова, тя го изобличи в некомпетентност

Министърът на туризма Николина Ангелкова хвана вицепремиера Валери Симеонов в некомпетентност. Вчера Симеонов се закани във Фейсбук, че ще сезира Прокуратурата за издадени от Министерството на туризма категоризации на заведенията по плажа на Варна. Ангелкова написа в своята страница, че категориите за тези заведения се дават от общините.

[ad id=“225664″]

Ето и задочните реплики разменени между двамата в социалните мрежи:

Валери Симеонов написа:

Снощи бяха извършени проверки на заведенията във Варна и региона. Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия. Бяха проверени заведенията от Алея Първа / Морска градина, където е съсредоточен нощният живот на града.

Навсякъде беше спряно озвучаването като бяха съставени констативни протоколи и предписания на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център). Беше проверен и комплекс „Златни пясъци“, където не бяха констатирани сериозни нарушения с изключение на ресторант Делфин и още няколко заведения от открит тип.

Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на Макалали. На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции. Проверките бяха извършени със съдействието на органите на РЗИ Варна, икономическа полиция и ОДП Варна.

В по-голямата част от случаите на проверките беше оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията. В случаи на нарушения на гореспоменатите заведения, очакваме сигнали на телефона към политическия ми кабинет – 02 940 30 03. Както и за нарушения от цялата страна.

За пореден път бяха установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерство на туризма, за които следващата седмица ще бъде сезирана Прокуратурата.

[ad id=“263680″]

Няколко часа по-късно Николина Ангелкова публикува следния отговор:

Във връзка с публикации в социалните мрежи,че било установено,че неправомерно са били издавани от Министерството на туризма категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете в област Варна уточняваме, че Министерството на туризма не е издавало категоризации на самостоятелни заведения за хранене и развлечения на плажната ивица във Варна.

Според действащото законодателство Министерството на туризма категоризира хотели с категория 3,4 и 5 звезди и прилежащите към тях заведения, както и самостоятелни заведения за хранене и развлечения с категория 4 и 5 звезди. Самостоятелни заведения за хранене и развлечения с категория 1, 2 и 3 звезди се категоризират от общините .


image0 (9K)