Симеонов за протестите в София: Показахме си магариите пред целия свят!

„Не мога да гадая дали ще бъде разкрито убийството на бизнесмена Петър Христов. Да не забравяме и отвличането на Адриян Златков – с него започна черната серия. Да не говорим и за стрелбата срещу данъчния служител“, изреди вицепремиерът Валери Симеонов.

[ad id=“263680″]

„По наша традиция всеки трябва да си покаже магариите на целия свят“, посочи той в предаването „Тази сутрин“ по бТВ в коментар за вчерашните протести в София точно по времето, в което България застана начело на ЕС. Недоволство от ниските си заплати изразиха служители на МВР – това бе един от протестите в столицата.

Затова един от въпросите към Симеонов бе свързан с недоволството на униформените.

„Мен ме не питайте. Тепърва ще обсъждаме този въпрос. За мен лично е изненадващо решението на Борисов“, така вицепремиерът коментира новината, че правителството отпуска 100 милиона лева за полицаите. „Наливане в каца без дъно и извиване на ръцете точно във вчерашния ден“, каза още той, а водещият Антон Хекимян припомни, че премиерът каза, че ще има пари, но при доказани резултати. „Всеки заслужава увеличение на заплатата, не само полицаите, но случайно да сте чули, че живеете в най-бедната страна в Европа“, попита Симеонов.

[ad id=“218001″]

За показния разстрел в София на бизнесмена Петър Христов той заяви: „Не мога да гадая дали ще бъде разкрито убийството на бизнесмена Петър Христов. Да не забравяме и отвличането на Адриян Златков – с него започна черната серия. Да не говорим и за стрелбата срещу данъчния служител“. „Не познавам Христов. Запознах се с досието му и мисля, че мотивите за убийството му може да са икономически, но не трябва да давам акъл на разследващите“, каза още вицепремиерът.

[ad id=“218548″]

„Лишен е от основание този вот на недоверие. Защо сега от опозицията заговориха за серията убийства, които се случиха през последните дни, а преди това имаха други изсмукани от пръстите и лишени от основания мотиви“, каза вицепремиерът по повод готвения вот на недоверие към кабинета на Борисов.

 


image0 (9K)