Симеонов: ГЕРБ да оттегли Истанбулската конвенция!

„Целта на това правителство е да отвори планинския туризъм. Ограничителен закон като българския няма никъде по света. Дано повече млади хора разберат, че екологичните организации блокират развитието на България”, заяви Симеонов

[ad id=“263680″]

„Истанбулската конвенция няма да обърне правителството. Това е документ, който няма да бъде приет в НС. На първо място заради нашата съпротива. Няма да бъде приета и от опозицията, с изключение на ДПС“. Това заяви в „Денят започва“ на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов и лидер на НФСБ. По думите му, ако конвенцията влезе в парламента, битката ще е за няколко гласа.

„Препоръчвам на ГЕРБ да оттегли Истанбулската конвенция. Трябва да има дебат. В документа има 95% полезни неща. Това е документ, който се приема или не се приема. В член 78 се допускат резерви, но те не са тези резерви по членовете, които касаят определението за джендър, за образователните материали. Не сме съгласни това да влиза в образователната система”, каза Симеонов.

Според него в българския народ стереотипите са разчупени. По отношение на мъжките и женските роли и професии Симеонов заяви: „Човек като види зор като мене, се научава и да готви.”

[ad id=“218001″]

„Има неточност на превода. Конвенцията трябва да се обсъди по-мащабно. Не мисля, че това трябва да се реши веднага”, заяви Симеонов.

Валери Симеонов коментира и напрежението около изменението на плана за управление на плана за Пирин. „Ще удържим за природен парк „Пирин”. Знам, че еврозелените слушат сега. Ще се построи един лифт. Един лифт. Казват, че ще се строи върху 46% от територията. Не е вярно.”

„Сега ще променим и плана за Витоша. Само за да може лифтовете, които съществуват, да бъдат променени. Дай боже, да отворим тази чудесна планина и за лятото, и за зимата. Нашето законодателство е по-строго от Австрия и Швейцария. В Унгария, където няма планини, пуснаха два лифта. В България 10 години няма нито един заради криворазбрана екология. Целта на това правителство е да отвори планинския туризъм. Ограничителен закон като българския няма никъде по света. Дано повече млади хора разберат, че екологичните организации блокират развитието на България.”, заяви Симеонов.

[ad id=“218548″]

Вицепремиерът се оплака, че като коалиционен партньор на ГЕРБ Обединени патриоти делят отговорността за властта, но нямат кадри в редица органи или не ги питат за предприети рокади.

„Нямаме никакво участие в сектор енергетиката. Нямаше да поставя този въпрос, ако в края на миналата седмица не научих за скандално назначение. Променя се управителния съвет на ЕСО, който трябва да усвои около 500 милиона за разширяване на мрежата, за студения резерв на тецовете и за далекопровода с Гърция, каза вицепремиерът. Изведнъж се сменя целия борд без всякакво съгласуване с коалиционните партньори и там се поставят лица, които са меко казани компрометирани. Единият е Антон Славов уволнен от НЕК за несправяне с работата 2010. Има зависимости в този съвет, които не могат да се премълчат. В нито едно от енергийните дружества нямаме представители, а отговорността ще я носим заедно“, каза Симеонов.

По думите му същото е положението с Агенция „Пътна инфраструктура”, НЗОК и редица други, където патриотите нямат свои кадри.


image0 (9K)