Симеонов: Вместо да е българската Тереза Мей, Нинова се превръща в политическа Анита Мейзер

Той призова БСП за смирение по време на европредседателството и каза, че след това ще имат време да си разчистват сметките

[ad id=“263680″]

Остри нападки от парламентарната трибуна отправи вицепремиерът Валери Симеонов към лидера на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите около вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“.

„Вместо да е българската Тереза Мей, Корнелия Нинова се превръща в една политическа Анита Мейзер“, заяви той. И продължи с същия атакуващ стил: „Искате вот, за който си измисляте аргументите 10 дни преди това“

По отношение на твърдението на ДПС, че активистка на НФСБ е била хваната в каналджийство, той заяви, че са далеч от богатия им опит. „Най-малко вие можете да давате оценка на политическа сила, която е поела отговорността да участва в управлението и срещу която не можете да извадите една думичка за корупция и злоупотреба“, каза Симеонов, като посочи, че такъв е манталитетът и на БСП.

[ad id=“218001″]

Той призова за смирение по време на европредседателството и каза, че след това ще имат време да си разчистват сметките.

„Вотът е жалък“, каза Симеонов и добави, че вместо в българска Тереза Мей, Корнелия Нинова се превръща в една политическа Анита Мейзер.

Според него, вотът на недоверие на БСП е нещо инфантилно, защото говори общо за корупцията. Симеонов поясни, че е разбрал това, когато е организирал обход на оградата с вертолет и лично се е обадил на Корнелия Нинова и я е поканил, но тя не е дошла.

[ad id=“218548″]

„При твърденията за оградата по границата не става въпрос за журналистика, а за нелепа пропагандна кампания.Отново тук от трибуната на Народното събрание се изричат поредица от неверни твърдения. Първо беше казано, че съоръжението е некачествено“, заяви Симеонов.

Той обърна внимание, че докладът, който се цитира, е от времето на служебния кабинет и добави, че според него едно такова твърдение за пореден път обругава и оклеветява труда и усилията не само на хората, които са го правили, а на тези, които са отговаряли за това.

„Второто невярно твърдение е, че преди зимата оградата започнала да пада. Не е започнала да пада ей-така от само себе си. Оградата падна при проливни валежи и то само на тези места, където нямаше силна преграда, която да спре пороите, формирали се в резултат на валежи с 315 л./кв.м.“, заяви вицепремиерът.

[ad id=“236480″]

„Не отговаря на истината, че нашата ограда е била по-скъпа от тази на Гърция“, посочи Симеонов. „Към всички тези лъжи, които бяха изказани ще си позволя да припомня и редица други лъжи, които бяха изказани по медиите и в някакъв материал, странно защо беше нарачен документален филм. Там ставаше въпрос за абсолютно неверни факти“, коментира вицепремиерът.

Симеонов отговори на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова дали е спазил обещанието си да пусне в прокуратурата сигнали за туризма: „Между четири е шест сигнала съм пуснал в областта на туризма“. „Корупция има от Щатите, до Тунис“, коментира още вицепремиерът Валери Симеонов и попита лидера на БСП Корнелия Нинова колко сигнала е пуснала лично до прокуратурата.

 


image0 (9K)