Силна храна от природата срещу диабет, прави стомаха чисто нов, а зрението, като на орел!

 

Ясно е, че естественият метод за осигуряване на витамини е най-благополучен, тъй като той няма странични ефекти и функционира само за благото на човешкото тяло.

[ad id=“225664″]

Такъв естествен лек е тиквата. Тя е подценявана от мнозина, но истината е, че съдържа толкоз много полезни съставки в себе си, че е в състояние да ви избави от много здравни затруднения.

Най-ценното в тиквата са калият, витамините от тип В, каротините, омега 3-мастни киселини и двойката зеаксантин и лутеин. Това е невероятен лек срещу диабет, който спасява зрението и помага за още много заболявания

Едно от важните преимущества на тиквата е, че тя се бори и с наднормено тегло. Това е така заради свойството й да контролира метаболизма и да влияе върху нивата на холестерол. Чрез витамините В и фибрите си тиквата лекува ползотворно и стомашно-чревни проблеми.

[ad id=“263680″]

Тиквата е сред най-ползените лекарства за човешкото зрение. Установено е, че само от една порция тиква очите биват защитени цели 2 дни след това. Което значи, че ако се консумира тиква често, то зрението ще бъде постоянно на отлично ниво.

В тиквата се съдържа много силен убиец на микроби. Това е веществото кукурбитацин, което е изключително непривлекателно за изяждане от вредителите на човешкия организъм, с което ги отблъсква от него. Счита се, че това вещество помага на имунната система да се справя с анормалните клетки. Това е доказано и ефектът е най-силен при рак на стомаха.

[ad id=“237001″]

Тиквата спада към антираковите храни, тъй като съдържа обилно количество витамин С. Това й свойство обаче бива нарушено при варене и печене, което е главната причина днес тиквата да не успява да помага на хората за предпазване от рак. Малцина са онези, които я консумират сурова, каквато всъщност е най-полезна срещу ракови заболявания, пише zajenata.bg.

 


image0 (9K)