Силен Берое не загуби от Левски в София

Берое завърши 0:0 при гостуването си на Левски в среща от 23 – ия кръг на Първа лига в София. Феновете на домакините отправиха канонада от снежни топки по играчите на Берое. В главата беше ударен Борислав Цонев,
а в добавеното време и страничния съдия.
Берое изигра силен мач в София и имаше своите шансове за победа. Педро Еуженио бе изгонен за втори жълт картон в 68-та минута, но до края беройци се държаха геройски на Герена и не позволиха изненади.

В последния момент се наложи принудителна смяна, след като Иван Бандаловски получи травма на загрявката и на негово място влзе Рубен Бригидо.

Нашименто центрира в пеналта от фаул в 4-та минута, но Камбуров успя да изчисти.

В 9-та минута Бригидо намери Педро на границата на пеналта. Португалецът потърси далечния ъгъл, но топката мина на сантиметри от гредата.

[ad id=“236999″]

Берое организира много добра многоходова атака в 16-та минута, която завърши с центриране на Желев в наказателното поле, но Митрев улови.

Следващата опасност отново бе за Берое. В 18-та минута след заучено положение при корнер топката достигна до Райнов, който стреля силно от около 12 метра, но Митрев прояви рефлекс точно пред голлинията.

Малко след това Леони центрира за Цонев, който стреля от въздуха, но топката мина на сантиметри от гредата.

И следващата опасност бе за зелените. При бърза атака в 24-та минута Бригидо намери Охене в пеналта и ганаецът стреля в движение, но не намери целта.

Минута по-късно след двойно подаване между Паулиньо и Обертан, последният излезе на стрелкова позиция в наказателното поле, но прати топката над вратата за първата опасност пред Перниш.

В 29-та минута се стигна до бърза атака за „Левски“, при която Костов нахлу в наказателното поле и намери непокрития Паулиньо, който стреля веднага, но Иванов изчисти на голлинията.

Шест минути след това след корнер топката достигна до Бригидо, който стреля силно, но бранител в синьо изчисти. Веднага след това отново португалецът центрира в пеналта от фаул и Камбуров засече с глава, но Митрев спаси.

В края на полувремето Левски стигна до два далечни удара чрез Нашименто и Тиам, но и двата бяха много неточни.

В последната минута на първата част Мартин Камбуров стреля отпряк свободен удар, заложен на около 17 м, но топката мина на половин метър от напречната греда.

[ad id=“236993″]

Четири минути след подновяването на играта Нашименто стреля опасно от пряк свободен удар, но перниш изби в корнер.

В 50-та минута пробив на Педро завърши с удар, но той бе прекалено слаб и не затрудни Митрев.

Две минути след това отново Нашименто центрира в пеналта след пореден фаул в близост до вратата. Тиам засече с глава, но не намери целта.

В следващите минути двата тима предложиха много битка в средата на терена и чистите положения липсваха.

В 68-та минута Педро Еуженио получи втори жълт и съответно червен картон. Реферът видя симулация на португалеца.

[ad id=“225664″]

В 74-та минута Карачанаков центрира опасно от фаул. Иван Иванов остана под топката, тя рикошира и бе избита в корнер.

Пет минути след това се стигна до опасно центриране за домакините и топката достигна до Кабрал. Той стреля от малък ъгъл, но Желев изби в корнер.

В 83-та минута домакините стигнаха до разбъркване след корнер. Обертан стреля, но в тялото на свой съотборник и топката излезе в аут.

Две минути след това Нашименто стреля от дистанция, но Перниш се намеси и изби.

До края домакините имаха няколко центрирания, но не успяха да отбележат.


image0 (9K)