Сиди: ВМРО застава категорично на страната на семейните ценности

„ДПС виждат едни милиарди, когато говорят за Зелената сделка. Аз обаче виждам затворени ТЕЦ-овете край Стара Загора. Виждам ужасно много хора, които остават без работа.“ Това каза по време на предизборен дебат в „Панорама“ по БНТ водачът на старозагорската и пловдивската листи на ВМРО Александър Сиди.

Той призна, че управляващите не успяха да се справят толкова добре с икономическата криза, последвала коронавируса. Има предприятия, които не успяха да отворят и фалираха, посочи Сиди. Той обаче акцентира на полезната стъпка с въвеждането на мораториума върху кредитите, който беше предложение на ВМРО. Сиди изрази съжаление, че другата идея на воеводите, още от началото на кризата – за сформирането на експертен икономически съвет, не бе приета. Тогава нямаше да е така хаотично отварянето и затварянето на бизнеса, убеден е кандидатът за народен представител на ВМРО.

Трябва да направим цивилизационен избор и ние заставаме категорично на страната на семейните ценности, заяви още Александър Сиди, като се обяви срещу решението на ЕС за Европа – свободна зона за ЛГБТ. ВМРО е за Европа на отечествата, без никакъв натиск за приемане на такава либерална програма, която е далеч от нашите ценности, коментира Сиди.

С всички онези, които правят своя цивилизационен избор, но не и с онези, които продават своя национален интерес, например, по темата Македония, подчерта Сиди по повод партии, които натискат да пуснем Скопие в ЕС сега и веднага без условия.

С такива формации, които изповядват крайно либералната политика не може да се седне на една маса, каза Сиди, като изключи и ДПС. С всички останали всеки разговор би бил възможен, стига да бъде приета програмата на ВМРО, наблегна водачът на две листи на партията.

Това, което ни накара да тръгнем сами, е нашата увереност, че можем да се справим и да продължим напред. Затова и се разделихме с НФСБ – да не ни питат защо вашият коалиционен партньор е направил това и това, обясни той за решението на ВМРО за самостоятелно явяване на вота.

300 лв. минимална пенсия беше нещо, което обещахме и то се случи. Красимир Каракачанов модернизира армията, защото е министър на отбраната. Ако беше на земеделието, щеше да модернизира земеделието, отвърна на атаката Сиди. Когато говорим популистки на хората, това се харесва, въпросът е откъде парите, репликира той по повод обещанията на ВОЛЯ за безплатни лекарства.

Най-важното за нас е семейство, доходи и сигурност. Това са трите основни неща, за които работихме в този парламент и аз вярвам, че ще се справим с решаването им в следващия, заключи водачът на листите на ВМРО в Пловдив и Стара Загора.

 

 


image0 (9K)