Сидеров се е явил днес в СДВР, за да му бъде предявено постановлението за привличането му като обвиняем

Софийската районна прокуратура обвини Волен Сидеров в две престъпления, определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 50 000 лева, съобщават от държавното обвинение, съобщи NOVA

Сидеров се е явил днес в СДВР, за да му бъде предявено постановлението за привличането му като обвиняем. Обвинението е за отправени призиви за нарушаване на противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение.

Спрямо Сидеров е предявено и обвинение за това, че на 13.04.2020 г. противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Паричната гаранция трябва да бъде внесена в 14-дневен срок.

Отделно, Софийската районна прокуратура се е самосезирала и образувала второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване, излъчено на 13 април Сидеров отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат обвинения срещу него. От държавното обвинение го цитират: „Правете си сметката, тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!”; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!”.

Разследването и по този случай продължава.


image0 (9K)