Сидеров посече Цветанов: Обичам бивши комунисти от МВР да разсъждават за комунизъм!

„Представителите на „Атака” не взеха участие нито в обсъжданията, нито в гласуванията за отстраняването на Валери Жаблянов, защото това е загуба на време. Това заяви в „Денят започва” на БНТ лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той подчерта, че председателят на ГЕРБ действа като „координатор“, който си измисля незначителни теми за дебат, вместо да се съсредоточи върху нещо важно.

[ad id=“225664″]

Сидеров даде редица примери – със закона за българския език, който сме подготвили отдавна. Промените в състава на КЕВР, които вдигнаха цената на водата. Тези теми не са важни за председателя на ГЕРБ, за него е важно да отстрани зам.-председателя на НС, защото ставало дума за Народния съд.

„Аз по принцип много обичам бивши комунисти от МВР да разсъждават за комунизъм, социализъм и Народен съд“, посече Сидеров Цветанов.

[ad id=“238430″]

Сидеров заяви, че не влиза в сблъсък с Цветан Цветанов, защото не са на едно ниво. „Господин Цветанов е овладял тактиката да отклонява важните теми”, каза Сидеров.

„Ние сме във властта, не за да решаваме проблемите на някой олигарх и да му уредим лифт, курорти и пързалки, а сме за доходите на хората, да ги изравним”, заяви Сидеров. Той допълни, че може да се стартират важни енергийни проекти, но ръководството на ГЕРБ предпочита да се занимава с философски въпроси.

[ad id=“236993″]

Сидеров заяви, че е в правомощията на президента да налага вето, коментирайки действието на Радев да наложи вето на Закона за банковата несъстоятелност. „Ние като парламентаристи имаме право да разгледаме мотивите“, заяви той.


image0 (9K)