Сидеров: Понякога се губи връзката в управляващата коалиция

„Румен Радев е уравновесен държавник. Имаме по-добро попадение в сравнение с предишния президент“, смята лидерът на „Атака“.

[ad id=“263680″]

Коалиционните партньори във властта – ГЕРБ и Обединени партиоти, ще решат кой да оглави новия антикорупционен орган. Обсъждането предстои. Това заяви в предаването „Неделя 150“ на БНР председателят на парламентарната група на Обединените патриоти и лидер на „Атака“ Волен Сидеров. Според него се говорело за шефа на КОНПИ Пламен Георгиев

Сидеров анализира и вота на недоверие, който левицата поиска на кабинета „Борисов 3“. Правителството получи при гласуването освен доверието на двете партии от управляващата коалиция, но и на партия „Воля“.

[ad id=“218001″]

Вотът беше излишен, дебатите преминаха неубедително, а БСП загуби от този вот, смята Сидеров.

„Тези, които се явиха основните разобличители на корупцията – Корнелия Нинова и Елена Йончева, трябваше да отговарят на въпроси за самите себе си. Привкусът, останал у хората, в крайна сметка пак се върти около внушението „Всички са маскари“. Става порочен кръг, в който внушението, че България е най-корумпираната държава в Европа, беше преекспонирано“, посочи Сидеров в националния ефир.

Според Сидеров възмущението на левицата от отсъствието на премиера от дебатите по вота било пресилено, тъй като програмата му е била предварително ясна.

[ad id=“218548″]

„По темата корупция се „пресоли манджата“, голяма част от мотивите на вота бяха сглобени по публикации“, допълни Сидеров.

„Разглеждам антикорупционния закон по-скоро като компромис заради натиска отвън“, посочи още Волен Сидеров, който определи себе си като среден оптимист относно ефективността на новото антикорупционно законодателство.

Запитан за сондажите около фигурата, която ще оглави новия антикорупционен орган, Сидеров отбеляза, че се говори за Пламен Георгиев, който сега е председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

„С колегите от ГЕРБ не сме обсъждали конкретни имена. Смятам, че тази седмица, която идва, това ще се случи и ще се случи в една атмосфера на малко по-плътни контакти и обсъждания с ГЕРБ“, продължи той.

[ad id=“236480″]

Сидеров не пропусна темата за кадровите назначения, по която често има търкания в коалицията. „Има нужда от по-чести и по-конкретни обсъждания – и на кадрови назначения, и на тенденции в политиката. Това ще го искаме ние, от ОП, и трябва да започне да работи този начин. Понякога се губи връзката. Когато се изгуби връзката, започват внушенията, започва филмирането, както се казва, и тогава всъщност се получават разминаванията. Въпросът е в регулярност, в пълноценност на коалиционното общуване“, смята лидерът на „Атака“.

В коментара си по друга спорна тема – Истанбулската конвенция, чиято ратификация в парламента беше отложена, Волен Сидеров посочи: „Стана страхотен шум около Истанбулската конвенция. Нито е належащо сега да се приема, нито е главен проблем, нито пък тези теми занимават реално българите!“

Според него предложението на БСП да се проведе референдум по темата било „изхвърляне“.

[ad id=“263680″]

Запитан за първата година на президента Румен Радев на „Дондуков“ 2 Сидеров я описа като опит да се еманципира и да влезе в ролята си на надпартиен държавник. „Търси профила си, в това търсене имаше и конюнктурни грешки в услуга на БСП, но той е един уравновесен държавник и в сравнение с предишния президент имаме по-добро попадение“, подчерта лидерът на „Атака“.


image0 (9K)