Сидеров: На мястото на Борисов бих сменил всички министри

„Някои хора използваха, че Валери Симеонов е напорист и енергичен и се опитаха да го настроят срещу министъра на туризма Ангелкова. Става дума за негови съветници, които са свързани с Ветко Арабаджиев, а той е в ядрото на атаката срещу нея“, заяви пред Нова телевизия лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров.

[ad id=“225664″]

„Бих нарекъл декларацията на НФСБ абсурдна. В нея нарекоха премиера едва ли не диктатор, обвинение, че обвинява авторатарно и еднолично“, посочи Сидеров.

„Трябва да си коректен, не може да седиш до него на МС и да го наричаш диктатор. Тогава какво правиш там“, попита той.

„Ние си живеем в някаква провинциална леност и дребнотемие, в света стават огромни промени. Човекът, който създаде Тръмп, Стив Банън пристига в Европа, за да обедини националистическите партии. Той казва – бъдещето е на национализма. Ние се занимаваме с някакви оставки. Ние като патриоти не поддържаме ниво, не гледаме по-далече от носа си“, коментира лидерът на „Атака“.

„Иначе ще се размием, ще изчезнем, ще се обезличим. Аз искам да застанем на позиции и да излезем от васалната зависимост. Да поставим темите за миграцията, за концесиите“, подчерта той.

„Поставих въпроса за оставката на Валери Симеонов, но не се прие от никого“, призна Сидеров и каза, че утре ще припомни искането си.

„Нямаме единна позиция по оставките. Симеонов смята, че и тримата не трябва да бъдат сменени. Каракачанов мисли, че поне регионалния министър трябмва да остане. Аз сметам, че това е преценка на премиера, това е негово право“, заяви Сидеров.

[ad id=“263680″]

„Ако бях на мястото на Борисов щях да сменя всички министри, защото нито един не стана да каже, че няма еднолично управление, не стана да защити премиера“, подчерта Сидеров.

„В парламента не искам да кърпим закони, какво правим с вероучението, с новините на турски, които от много време се заканваме да махнем“, каза Сидеров и отново разви тезата си за одържавяване на някои сектори от икономиката.

„Някои хора използваха, че Валери Симеонов е напорист и енергичен и се опитаха да го настроят срещу министъра на туризма Ангелкова. Става дума за негови съветници, които по някакъв начин са свързани с Ветко Арабаджиев, а той е в ядрото на атаката срещу нея. Бяха им отнети някои територии и те започнаха тази атака, подвеждайки Симеонов“, обясни Сидеров.

„Последният коалиционен съвет беше драматичен. Аз не спестих откровени критики. Не бяха решени тогава редица въпроси. Не можах да разбера защо 19 човека, толкова са членовете на МС, не станаха и не казаха дали Борисов управлява еднолично, да го защитят от нападките на Валери Симеонов“, заяви снощи пред Канал 3 лидерът на „Атака“.

„Аз бях длъжен да кажа, че така не може да се говори. Зададох въпрос към Симеонов, щом говори така, защо е в управлението. Една от партиите има недоволство и това е много силно. Нима НФСБ и Валери Симеонов е влязъл в управлението, за да бъде вицепремиер и ако е така, това не е патриотизъм. Аз предложих да направим смяна в Министерски съвет и да бъде предложен друг вицепремиер, защото Валери Симеонов руши държавността и не се знае тогава какво прави във властта. Това мое искане обаче беше отхвърлено“, призна той.

[ad id=“236993″]

„Аз говоря за нещо принципно. Тук става въпрос защо 19 човека не застанаха да кажат на Валери Симеонов, че в декларацията не е прав. Непрекъснато има обвинения към Борисов. Тогава какво прави Симеонов там? Не аз, той сам трябва да предложи да излезе от властта и да каже, че повече не може да се мъчи с едноличното управление. Аз например много ясно казах още от самото начало, че моето място е като народен представител. Моето мнение е принципно- не можех да говориш каквото си искаш и да хвърляш обвинения и това да минава. Не можеш да заставаш с декларация и да казваш, че държавата се управлява еднолично. Аз съм в коалиция с Валери Симеонов, защото като най-опитния сред тях им предложих обединение през 2016 година, а сега това обединение е подложено на тест. При положение, че е под съмнение самото обединение какво става с коалицията? Всичко зависи от колегите, които ще се съберем в понеделник. Послушат ли ме, ще продължим успешно”, каза лидерът на „Атака”.

[ad id=“218548″]

Волен Сидеров подчерта, че ако нещата в коалицията не се оправят, той няма притеснения да се яви на избори сам., заявявайки, че „Атака“ четири пъти е влизала в парламента като самостоятелна политическа сила.


image0 (9K)