Сидеров: Колицията „ОП-ГЕРБ“ спокойно може да мине и без Валери Симеонов!

„Коалицията на „Обединени патриоти“ с ГЕРБ въобще не зависи от Валери Симеонов“, категоричен бе лидерът на „Атака“

[ad id=“225664″]

Председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров защити руския партиарх Кирил, който държа назидатален тон на българския президента Румен Радев по време на посещението му в България по повод националния ни празник 3 март.

„А защо да не се кара на президента“, заяви той пред бТВ. И продължи атаката към водещата Цветанка Ризова: „Беше ли ви обидно, когато френският посланик се караше и размахваше как да живеем? Защо вие е обидно само в една посока“.

[ad id=“236993″]

Лидерът „Атака“ изсипа куп обиди към водещата. Той обвини Ризова, че е част от „кръга соросоиди“, които изопачават българската история, както и че манипулира българската история.

„Ако вицепремиерът бе отправил такива думи, като към патриарх Кирил, към главния равин на Израел, дали щеше да е още вицепремиер!? Но с православието можем да се гъбаркаме… Ако отправи такива думи той няма да е вече на поста си, а дори физически“, каза Волен Сидеров.

„Правя тази аналогия, за да покажа, че има двойни стандарти. Въобще, с Русия е позволено, даже е модно, да се ругае и да се псува Русия. И винаги около 3 март става нещо подобно – появяват се някакви хора, които оспорват освобождението. Тези хора, които оспорват ролята на Русия, според мен, искат да продължаваме да сме под турско робство“, обясни той.

[ad id=“236999″]

„Православието е единно, главата му е Исус Христос, нашият спасител. А ние сме част от тялото на тази църква. Завършил съм богословие. Да посочиш и да идентифицираш един човек с държава, е невежество. Нападката към висшите йереи, е нападка към цялото православие. Не сме в селско кафене и на мегдана, това не е допустимо“, възмути се председателят на парламентарната група на патриотите.

„Кой тон на Кирил – ла мажор, си бемол?, отвърна Сидеров на въпрос как може да одобрява тона на патриарха по време на срещата с президента Румен Радев.

[ad id=“237001″]

Волен Сидеров уличи медията, като водеща, за най-голям грях към българската държава. „Казвате, че Русия е лоша, а Америка е добра, манипулирате, защо не казвате нищо за американския посланик, попита лидерът на „Атака“. Защо не се възмущавате от тези посланици на САЩ, които казаха, че трябва да се направи помашка партия, обърна се той към водещата.

„Патриарх Кирил не се караше на българската държава, той изрази недоволство, че ние непрекъснато неглижираме, под влияние на соросоидни, антибългарски организации, ролята на Русия в нашето възраждане, посочи още той на реплика на водещата, че гостът е държал недопустим тон у нас. Вие лично сте част от един кръг, който се опитва да неглижира Русия“, директно обвини Сидеров Цветанка Ризова. „Не съм част от кръг, щастлива съм, че не съм част от кръг“, отсече пък тя от своя страна.

[ad id=“238430″]

На въпрос какво ще направи Сидеров, ако Валери Симеонов не се извини за думите си, лидерът на „Атака“ посочи, че ще помисли. „Тази коалиция може да продължи и без той да е вицепремиер, знам, че ви е любим политик, но политиците се сменят, животът продължава, коментира Сидеров. Вие аритметика ли правите вече“, попита той Ризова.

На въпрос за ЧЕЗ Сидеров посочи, че Ризова има аборигенски подход, тъй като се вайка за това, че ЧЕЗ съди страната ни във Вашингтон.


image0 (9K)