Сидеров за Симеонов: Няма да търпя фелдфебели! Аз го направих известен!

Патриотичната коалиция продължава да се тресе от скандали, след като вчера НФСБ обвиниха лидера на „Атака“ в лъжа.

[ad id=“225664″]

„Няма да търпя фелдфебели, аз съм направил Валери Симеонов политик!“, избухна Волен Сидеров в кулоарите на парламента.

„Атака“ произлиза от телевизия СКАТ, а наставникът на Волен Сидеров е Валери Симеонов. Създаването на „Атака“, включително финансовата помощ в продължение на години, идваше от Валери Симеонов. Големият политик е Валери Симеонов. Той е и един от основателите на СДС в Бургас, посочи още народният избраник. Не казваме, че трябва да слушкат, а трябва да се държат като зрели партии“, отвърна на удара депутатът от НФСБ Валентин Касабов.

Грозните сцени се разиграха в куларите на парламента днес, където депутатите от ОП взаимно се обвиняваха в лъжи, лобизъм и предателства.

[ad id=“263680″]

„Колкото до това кой на кого е ментор в политиката, ще припомня, че през 2007 г. дълго убеждавах Валери Симеонов да се кандидатира за кмет на Бругас, но той отказа. Тогава те се явиха с листа на партия „Атака“ и спечелиха 13 места на общински съветници. ГЕРБ спечели 14, те управляваха заедно, а Валери Симеонов стана председател на общинския съвет“, върна се назад в историята Сидеров, цитиран от epicenter.bg.

„Това са фактите и бих искал да ги припомня на г-н Касабов, за да бъдем коректни. Пазя си и един архивен кадър, на който г-н Касабов завършва предаването си „Паралакс“ в СКАТ с думите „Гласувайте за „Атака“, спасете България!“. „Атака“ и аз като водещ направихме така, че СКАТ да стане по-гледана телевизия. Надявам се, че ще ми сложат един барелеф на входа, изработен от Вежди Рашидов или Георги Чапкънов“, заяви по-къснопред ПИК лидерът на „Атака“.

[ad id=“236993″]

„ВМРО и Атака се държат като малки деца. Стари партии са, но са непорасли. Част от тези коалиционни партньори, като видят медия, полудяват, коментира още Касабов. Нищо не сме се разбрали по отношение на медиите, но не сме се и карали, нормално говорихме“, обясни за инфарктната среща с партньорите по отношение на закона за горивата депутатът от НФСБ.

„Аз не съм този, който иска да развали тази коалиция. Мога да говоря само по собствено мнение, не мога да отговарям за другите в коалицията, защото не съм настойник на малки деца. Виждам слънчево бъдеще за коалицията за напред“, добави лидерът на „Атака“ за трусовете в „Обединени патриоти“.

„Напук на враговете, коалицията няма да се разпадне. Не редим листи, има по-важни неща, например Закона за шума, за хазарта, оттам нататъка има една година до евроизборите“, поясни Касабов.

Повод за гневната реакция е декларацията на НФСБ от снощи, в която съпартийците на Симеонов обявиха Волен Сидеров и Искрен Веселинов от ВМРО за лъжци.

„Четирима от НФСБ са подписали този закон за горивата, който лидерът им определя като лобистки“, обясни Волен Сидеров.

[ad id=“218548″]

„Изявлението на Сидеров и Веселинов е безпринципно, от името на трите партии в коалицията. Трябва да изчистим тези взаимоотношения“, коментира от своя страна депутатът от НФСБ Валентин Касабов.

„Те направиха изявление преди разговорите да са приключили“, добави той. Касабов призна, че са подписали закона за горивата с Валери Симеонов, но има членове и лобистки точки, които не приемат. „Представете си една торта, а едното парче е отровно“, даде пример депутатът на Валери Симеонов.


image0 (9K)