Сидеров: Борисов да хване Симеонов и да му каже какво може и какво не

Лидерът на „Атака“ и председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров вече щял да ходи на всяко заседание на Министерски съвет, за да взима отношение и да показва критика. Това обяви самият той в интервю пред БЛИЦ.

[ad id=“225664″]

Сидеров обещава лично да попита премиера Бойко Борисов на заседание на коалиционния съвет – кой ще поеме отговорност за „лъжите“ на вицепремиера Валери Симеонов. Според Сидеров министърът на екологията Нено Димов също „бил намесен в схемите“.

Лидерът на „Атака“ развива тезата, че Симеонов и Димов „извили ръцете на правителството да се приеме плана за Пирин“.

„Този план беше приет заради изнудването на Валери Симеонов, но и Нено Димов яростно го защитаваше. Планът бе обявен от прокуратурата и състав на Административния съд за „незаконосъобразен“. Кой ще поеме отговорност? Ще накара ли Борисов министрите да си подадат оставките“, пита Сидеров.

Той се аргументира и с това, че Симеонов набедил министъра на туризма Ангелкова, като подал сигнал до прокуратурата срещу нея, но се оказало, че няма данни за престъпление.

„Това е набеждаване за престъпление пред надлежен орган на властта. Не може един човек да си играе така с институции, хора и туристически обекти. Държавата не му е бащиния“, категоричен е Сидеров.

„Отгоре Борисов го гледа благо и кротко отстрани и му угажда като на млада булка. Какво кара министър-председателя да не вземе твърдо отношение за безчинствата на Симеонов? Кое го спира? Ще го попитам лично. Ще го попитам и пред медии. Омръзна ми да ставам параван за всякакви схеми и безчинства, а след това да се преписва на „Атака“, които сме мотора на цялата коалиция“, заявява лидерът на Атака.

[ad id=“263680″]

„Бъдещето на коалицията зависи от самата коалиция и премиера“, казва още Сидеров.

„Да не стои като наблюдател, а да се намеси. Да хване Симеонов и да му каже какво може и какво не може да прави. Аз съм ги избрал, но съм депутат в парламента. Моята връзка тук се губи, но ще я създам. Ще отида и ще присъствам на всяко заседание на Министерски съвет. Доста бързичко се приемат неща, на които понякога липсва добър анализ. Аз ще взимам отношение и ще показвам критика, ако имам такава“, зарича се Сидеров.

[ad id=“236993″]

„Ще насочвам, ако се наложи. – казва още той – Имам право да участвам в плана за действие и да приемем какво е приоритетно за страната и раздвижването на икономиката й. Трябва да се направи анекс към договора с Македония, който беше подписан набързо. В него трябва да се каже ясно и категорично, че Македония няма право и се отказва да спекулира, манипулира и изопачава българската история. Ако те не се съгласят с това, никаква подкрепа за Македония в ЕС.“


image0 (9K)