Сидеров: Атака ще гласува категорично против Истанбулската конвенция!

Такова решение не е съгласувано с ръководството на парламентарната група и не е нашата официална позиция, твърди председателят на ПГ на „Обединени патриоти“

[ad id=“263680″]

„Депутатите от партия Атака ще гласуват против ратифицирането на Истанбулската конвенция.“ Това заявява в нарочна декларация лидерът на партията и председател на парламентарнага група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

Той се разграничи от мнението на секретаря на ПГ Борис Ячев от НФСБ, че ако бъде променен преводът на текта, групата на ОП може да гласува за него.

Ето и цялото изявление на Волен Сидеров:

„Днес, Борис Ячев от НФСБ е изразил позиция пред медиите, че ако бъде променен преводът на текста на Истанбулската конвенция, групата на „Обединени патриоти“ ще гласува за нейното приемане в България. Това мнение е изразено от него в качеството му на зам.-председател на НФСБ.

То не е съгласувано с ръководството на парламентарната група и не е нашата официална позиция. Категорично се разграничавам от него, и независимо от възможните промени на текста, искам да заявя ясно, че ПП Атака и аз ще гласуваме против ратификацията на Истанбулската конвенция у нас.“


image0 (9K)