Сигнал от старозагорец за грубо отношение от страна на шофьора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 5 до 8 август, са отчетени малко над 270 сигнала.

Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града. Оплаквания има от силна музика от автомобили в района на паркинга на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ и гонки по пл. „Берое“.

Докладна записка е съставена след проверка по сигнал за поставени ръчно сглобени пейки пред блок 3 в кв. „Самара“ и силно замърсяване с отпадъци около тях.

Компрометирани елементи на детска площадка в кв. „Кольо Ганчев“ са подновени, проверка е извършена и предстои рехабилитация на съоръжение и в детския кът до блок №55 в кв. „Три чучура“. Забележка е получил водач на градски автобус, заради сигнал от гражданин за грубо отношение от страна на шофьора.

За бездомни кучета е сигнализирано в района на кварталите „Самара“, „Железник“, „АПК“, Студентски град, както и по улиците „Сава Силов“ и „Загоре“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Извършена е проверка по сигнал за свободно разхождане на домашни кучета до блок №18 в кв. „Три чучура“, както и заради оплакване от силен лай от домашни любимци в двор на къща на ул. „Ген. Столетов“.

Десетки са оплакванията от силна музика от заведения и домове. За шумни компании на открито също са постъпили множество сигнали.

Граждани са съобщили още за липса на улично осветление, счупено стъклено пано на автобусна спирка „V ОУ“, необходимост от косене на трева и санитарна сеч на дървета. Информация е постъпила още за липсващи елементи от парковата мебел в пространството около „Баня Пиперка“.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)