Сигнали за колене на агнета в Стара Загора и отглеждане на гълъби в апартамент на Горещия телефон по празниците

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 5 до 9 април, са отчетени над 100 сигнала. Граждани са информирали за близо 30 неправилно паркирани МПС в града. Издаден е Акт за установяване на административно нарушение за препречване на част от улица „Поп Минчо Кънчев“, до блок №83, от собственик на магазин, който е поставял бутилки, за да обозначи паркомясто.

[ad id=“225664″]

Съобщено е за бездомни кучета в района на ЖП гарата, както и на паркинга на хипермаркет в града. Гражданин се е оплакал от разхождане на едри породи любимци без повод и намордник в парк „Митрополит Методий Кусев“. За агресивни животни на центъра на село Ягода също е подадена информация.

На Горещия телефон е сигнализирано за отглеждане на гълъби в апартамент на блок №100, на ул. „Ген. Столетов“. Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е открил собственика на птиците. Установено е, че отглежда спортни гълъби, които ще мести в най-кратък срок на специално подготвено място извън града. Направен е констативен протокол и предписание. Постъпили са сигнали за колене на агнета в града – в двор до блок №69, в кв. „Три чучура – север“, съставен е Акт за установяване на административно нарушение от екип на Община Стара Загора, информация е подадена и за ул. „П. Яворов“ №10. На място е установено, че животното е прибрано и мястото е почистено. Съставен е констативен протокол.

[ad id=“263680″]

Граждани са информирали за необходимост от подновяване на люлки и спортни съоражения в парк „5-ти октомври“, „Артилерийски“ и парк „Тракия“. След постъпила информация за разглобяване на хладилник на части пред блок №12 на ул. „Васил Левски“ е издаден Акт за установяване на административно нарушение.

Направен е опит за демонтиране на ламаринени пана от покрива на чешмата, символ на квартал „Три чучура“. Сигнализирано е още за младежи, рисуващи със спрей по фасада на сграда на бул.“Никола Петков“.

[ad id=“236999″]

Получени са сигнали още за силна музика от музикална уредба на улицата, шум от строителен обект, за пушене в заведение в града, както и за горене на сухи треви в двор в село Сулица.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)