Сдружение „Стара Загора утре“ избра Преображение, за да заяви участието си в местните избори

В навечерието на 6 август – Преображение,  Гражданско сдружение „Стара Загора утре“ с председател Петър Желязков,  избра да оповести пред старозагорци участието си в местните избори на 27-ми октомври.

Сдружението заяви необичайна платформа – изцяло неполитическа. Дали СДРУЖЕНИЕТО и неговите членове имат някакви обвързаности? Да, разбира се – ще бъдат обвързани с личните каузи на всеки един от участниците.

Различни хора, с различни идеи, от различни професии и социални групи, ще отстояват в бъдещия нов Общински съвет същността и правото си те и споделящите вижданията им, да бъдат ГРАЖДАНИ.

Каузите на всеки един ще бъдат представени с кратки видеоклипове в началото на предизборната кампания. Варират от мерки в полза на децата и семейството, създаване на възможности за реализация и нормален живот на младите хора, излизащи от Домовете за деца, лишени от родителска грижа, до изискване на договори за едновременност на работа на институциите по време на ремонтите (за да се избегне ежегодното разкопаване на града), създаване на общински осигурителен, граждански фонд, мерки за насърчаване на местния бизнес и качество на образованието в Стара Загора на всички нива, идеи за превръщането на Стара Загора в уникален по рода си Европейски център на младежката култура…

Сдружението остава отворено за умни и добри каузи в името на Стара Загора, без значение откъде идват те. Мястото, където живеем, работим, реализираме се като личности и като част от обществеността не може да се пази и развива с идеологии. Може да се пази и развива само със съвест, отдаденост и работа в името на бъдещето му. В името на живота, възможностите и благосъстоянието на онези малки старозагорци, които правят, или ще направят първите си стъпки по правите улици днес, но ще изберат да вървят по тях и със своите деца – това е Стара Загора утре.

Има ли приятели ГС „Стара Загора утре“? Да, разбира се! Слоганът му е: „Бъди ГРАЖДАНИН, не ЖИТЕЛ“. Приятели не само на сдружението, но и на утрешния ден на Стара Загора са онези, които не искат да бъдат просто жители – незаинтересовани, подкрепящи статуквото, посрещащи с недоверие и негативизъм всеки опит за промяна, желаещи пътят да свърши с тях. Прители са всички, за които УТРЕ може да стане реалност.

Сега става ясно, защо точно на Преображение десетки  умни и целенасочени хора заявиха желанието си още по-активно да работят за своята община, участвайки в местната власт. И от този ден те очакват съмишлениците си – ГРАЖДАНИ на Стара Загора, за работа. За много работа и визионерство по изграждането на общ път. Утре не започва от днес. Всъщност започва от вчера и трябва да има път, на който да стъпи, защото ще е „утре“ само миг и само крачка. После идва следващото…

Да се захващаме за работа, призовава „Стара Загора утре“ – всички: “ Елате! Да бъдем граждани! Всеки един може да бъде член на сдружението. И ако гражданите са повече от просто жителите, то статукво няма как да има. Ще бъде взривено от развитието.

БЪДИ ГРАЖДАНИН, А НЕ ЖИТЕЛ! ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАС!

.


image0 (9K)