Сестрата на закланата Милена в Костенец: Стоян я дебнеше от месец

Жертвата била скъсала с предполагемия убиец

„От около месец Стоян следеше Милена“, разказа Славяна, сестрата на убитата в Костенец фризьорка и собственичка на траурна агенция и фризьорски салон. Тя категорично отхвърли версията, че любовен триъгълник е причината за убийството.

Вчера сутринта 38-годишната Милена Шишкова бе намерена мъртва, а мъжът, с когото е живяла на семейни начала и от когото има 14-годишен син – Стоян Зайков, е основният заподозрян. Той е обявен за издирване, а полицията извършва и мащабна операция в търсенето му. „Милена не го искаше и го заряза. Тя от работа нямаше време да излиза по срещи“, казва Славка. „Влизал е вкъщи, видях стъпки в банята“, споделяла Милена на сестра си. „Убедена съм, че Стоян я е убил, дано го хванат по-бързо“, добавя почернената сестра, цитирана от Канал 3. Милена Шишкова е от ромски произход, изключително предприемчива и работлива, по думите на нейни познати и приятели. От Момин проход е, но бизнесът й е  Костенец, разкриха за ЗАРАТА познати на жертвата и издирвания Стоян Зайков.

Преди 7-8 години Шишкова прави погребалната си агенция, открива и фризьорски салон. Въпреки че конкуренцията е голяма, младата жена не се бои от нея. „Аз си знам силата. Моите цени са най-добри“, споделя Милена.

Свекърва й Павлина неведнъж е казвала, че много уважава снаха си. Свекър й Георги – също.

Жертвата и вероятният убиец не живеели заедно от известно време. Пред свои близки Милена споделяла, че е била заплашвана и преследвана от него. До този момент няма информация за подавани жалби в полицията.

Заподозреният е криминално проявен с обвинения за кражби и увреждане на чужда собственост. Засилено е полицейското присъствие в града. Използва се наличната техника на полицията, има идея за облитане на района с хеликоптер.

Според началника на Районното управление в Костенец – главен инспектор Петър Ценев, не е изключено извършителят да се намира все още на територията на града, съобщава Нова телевизия.

Използва се целият ресурс на МВР за издирването на извършителя. Заподозреният Стоян Зайков е лежал в затвора заради кражби и хулигански прояви. Хората в Костенец казват, че през последните години не е създавал проблеми. Според сестрата на жертвата се изключва възможността да става въпрос за любовен триъгълник. В петък сутринта детето им разбира, че баща му не се е прибрал. Тогава решава да отиде до дома на майка си. Намира следи от кръв в едната стая, но не и жената. Тялото е открито малко по-късно на улицата в близост до дома им, на поляна. Детето е живяло с баща си в къщата на бащата на заподозрения.

От полицията молят всеки, който има информация за издирвания, да сигнализира в най-близкото управление на МВР.


image0 (9K)