Сестрата на Митко Цонев пребори алкохолизма

На чисто нов живот, лишен от всякакви пороци, се радва сестрата на легендарния телевизионер Димитър Цонев.

Теодора Цонева, която преди три години изпадна в жестока депресия и направи опит да отнеме живота си, най-сетне се е избавила от всичко, което я е теглело към дъното, и днес е обградена от любимите си хора, доволна и щастлива, че е оставила най-лошото зад гърба си. Кошмарна за Теодора и нейните роднини бе есента на 2017 година. Тогава дъщерята на Коста Цонев и Анахид Тачева се натрови с лекарства и голямо количество алкохол, а лекарите в реанимацията на Пирогов едва я върнаха от оня свят.

Оттогава насам никой от известната фамилия не навлезе в подробности какво е довело Теодора до такова отчаяние, че да посегне на живота си, но неофициално се говори, че всичко е заради стара ученическа любов. След случайната им среща в София няколко месеца преди инцидента Теодора решила да зареже живота си в Италия и да се върне у нас, но не предвидила факта, че мъжът в последствие отказал да се раздели със семейството си заради нея.

Покрай проблемите на Теодора Цонева със здравето се наложи синът й Дейвид да живее в приемно семейство, докато майка му се възстанови психически. Преди няколко месеца тя се явила пред комисия от Държавната агенция за закрила на детето, за да се произнесат компетентните специалисти дали е способна отново да се грижи за детето си. Теодора е преминала през интервюто безпроблемно и е издържала психоанализите, след което Дейвид е напуснал приемното семейство и отново се радва на компанията на майка си. И то в нов дом.

Покрай подялбата на наследството на Митко Цонев след кончината му, с паричен дял от него Теодора си купила свое собствено жилище – приятна и слънчева мансарда в Лозенец. В квартала е завързала много приятелства, синът й също свиква с новата обстановка, пише „Ретро“.


image0 (9K)