Сериозен спад в броя на заболелите от К-19 обяви проф. Кантарджиев

В последните три седмици имаме сериозно намаляване на случаите на коронавирус и сме една от малкото страни на Балканите и даже в Европа, които имат намаляване на случаите, което се дължи и на това, че една част от българските граждани мислят за собственото си здраве и за здравето на обществото и тези, които нарушават, са по-малко от 10 %, а тези, които приказват и критикуват и казват неща, за да всяват несигурност, недоверие и страх, са по-малко от 1 % от лекарите.

Това каза в интервю за БНТ директорът на Центъра за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.

Той обясни, че моментът е такъв, че хората не трябва да се плашат, а родителите да пуснат спокойно децата си на училище.
„МОН, заедно с комисията от Министерство на здравеопазването набелязаха мерки за предпазване в училищата и всеки директор взе допълнителни мерки, защото истината е, че ако си добър директор на училище, ще вземеш и добри мерки срещу коронавируса“, посочи проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му „на хората им се сви душата от този коронавирус“.

Той призова хората да спазват мерките и родителите да научат децата си да си мият ръцете.

 


image0 (9K)