Сергей Станишев: БСП е лидерска партия без идейна основа, а пленумът – гумен печат

БСП е лидерска партия, която няма здрава ясна идейна основа, а Националният съвет се превръща в гумен печат. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев след края на заседанието на 50-ия юбилеен конгрес на БСП. Той не бе избран в новия състав на пленума.

Човешки ще ми бъде много по-комфортно, защото не виждам какво ще правя в този състав на НС, щях да бъда самотен глас, каза Станишев и допълни, че Нинова вече няма да има извинение, че някой пречи на правилната политика.

Изборът и случилото се на конгреса е логичен резултат от процесите в БСП в последните 4 години, коментира Станишев.

БСП беше единствената партия, която беше идейна, в която вървяха спорове за политики. Започваме да приличаме на останалите партии, които почти всички са вождистки, коментира Станишев.

Лидерът на ПЕС предупреди, че БСП завива в посока консервативна левица, а се отдалечава от европейската социалдемокрация.

Тази нощ загуби политичедката идейна опозиция, но запази позиции конюнктурната опозиция, каза още Станишев. Той обясни, че всички хора с критично мислене вече са извън пленума. Показателно е, че Велислава Дърева има по-малко гласове от Теодора Овчарова. Това е снимката на БСП днес, посочи Сергей Станишев.

Според президента на ПЕС тепърва ще се види дали БСП ще има реална консолидация в предизборна кампания.

 


image0 (9K)