СЕМ пращат на Етичната комисия ТВ-репортажи за катастрофиралия автобус

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще сезира Националния съвет за журналистическа етика (НСЖЕ) за видеорепортажите на bTV и на Нова телевизия от отразяването на катастрофата на АМ „Тракия“ от 13 април, съобщи БНР, съобщава news.bg

В инцидента загинаха шест души, а над 20 бяха ранени. При инцидента автобус, пътуващ от Бургас за София, се обърна край пътя след сблъсък с кола.

 [ad id=“225664″]
От СЕМ са направили мониторинг на bTV, Нова телевизия, Канал 3 и Телевизия Европа, както и на програмите на националните обществени доставчици БНТ 1 и на БНР – „Хоризонт“.

„Регистрирани са проблеми в програмите на bTV, Нова телевизия“, заяви София Владимирова, председател на СЕМ. Тя допълни, че в медийния регулатор са постъпили 12 сигнала, които засягат основно тези две програми.

„Ние ще изпратим сигнал до Етичната комисия, ще приложим нашите наблюдения, експертните ни становища, както и видеоматериали от репортажите. В СЕМ са постъпили 12 сигнала, които касаят основно тези две програми и най-вече коментират професионалните стандарти, етични и морални правила, които зрителите считат, че са нарушени“.


image0 (9K)