Семейство датчани и екзотичен канадец идват за Маратон Стара Загора 2019

Семейство датчани, които живеят в Пловдив и имат двама синове – на 14 и 16 години, ще участват семейно в провеждането на Маратон Стара Загора 2019, в неделя, 31 март.

До момента за участие в бяганията са се записали 567 състезатели, съобщи зам.-кметът Красимира Чахова, като уточни, че записвания ще има на място и в неделя.

За първия от веригата надпревари, обединени под мотото „Бягането като начин на живот“, пристига и 33-годишен канадец, който през 2019 г. ще се опита да стартира на 52 маратона в 52 страни и не само това. Той ще опита да постави рекорд за Гинес като подобри световния рекорд във всяка от тях, бягайки облечен в различни атрактивни костюми. Алистър ще бяга в класическата дистанция от 42.195 км. Изявата му е вдъхновена от състезания като Лондонския маратон, в който обикновени хора се обличат във фантастични костюми и се опитват да поставят световни рекорди на Гинес.

Това е 14-та държава, в която ще бяга тази година канадецът с австралийски произход, който се включва в стартовете с различна дегизировка. Досега е минал през Кипър, Гърция, Щвейцария, Катар, Тунис, Оман, ОАЕ, Италия, Индия, Испания, Турция, Германия и Израел. Състезавал се е предрешен като астронавт, нинджа, състезател по американски футбол, ръгбист, сумист, боксьор, готвач, дриблирайки с футболна топка, носейки плавници, но признава, че най-трудно му е било да бяга с белезници.


image0 (9K)