Секретът на дълголетието

Секретът на дълголетието- виброгимнастиката на академик Микулин

Когато у знаменития академик, авиоконструктор, създател на турбовинтовите и турбореактивните двигатели за самолети, Александър Микулин – започнали проблеми със здравето, той насочил знанията си в разработване на методика, позволяваща да се забравят болките и да се удължи активния живот но хората.

[ad id=“225664″]
Академик Микулин създал гимнастика, състояща се от прости упражнения, своеобразно „сътресение“- удари с петите по пода. Тази методика позволява да се подобри кръвообръщението, да се нормализира кръвното налягане и да се подобри общото състояние на вените. И също да се одобри работата на мозъка-  от тежестта и болката в главата не остава и следа.
Какво трябва да направите?

Много лесно и просто – станете прави, съберете стъпалата, затворете устата. Повдигнете се на пръсти на 3-5 см от пода и рязко отпуснете петите на пода. В резултат на това действие и възникналото „сътресение“ вените получават допълнителен импулс за движение на кръвта нагоре.
Правете 30 такива повдигания- отпускания на пети по 5 пъти на ден, без да бързате. Скоро ще забележите ефекта на тези упражнения.

Тази гимнастика е полезна за хора, които работят предимно седнали или прави. Лекото „сътресение“ на организма е една много добра профилактика срещу тромбофлебит, инфаркт на миокарда и инсулт.

[ad id=“263680″]
Наистина, удивително е как едно толкова просто и лесно за изпълнение упражнение може да е толкова полезно за хора от всички възрасти!

Превод от руски език: zarata


image0 (9K)