Сезонът на раждане влияе върху характера на детето

По датата, часа и мястото на раждане може да се определят склонностите и предпочитанията на детето, но сезонът също е от значение – не само за характера, но и за здравето. Ето какви са характерните черти на децата, родени през различните сезони.

[ad id=“263680″]

Пролет

Бебетата, родени през пролетта, рядко са привлечени от точните науки, заради повишената си чувствителност и финес. Много от тях са твърде раними и обидчиви, особено родените през март. Пролетните деца са амбициозни и влагат огромни усилия за постигане на целите си. Тяхната сила са хуманитарните науки, културата и изкуството. В тези области плуват в свои води и могат да изразят себе си най-добре. В случаите, когато плановете и мечтите им не се осъществяват, има вероятност да развият депресия. Затова задачата на родителите им е от най-ранна възраст да подчертават индивидуалността им, да не им поставят строги и конкретни цели, да ги ориентират към духовно развитие, да не им внушават, че трябва да се стремят към финансов успех на всяка цена.

В здравословно отношение при пролетните бебета съществува риск от недостиг на витамини, затова родителите трябва да укрепват имунитета им и да обърнат внимание на здравето на кожата, косата, зъбите и ноктите.

Лято

Летните деца също се отличават с чувствителност и изтънченост, но същевременно са по-склонни към публични изяви. Те са щедри и алтруистични, постоянно се стремят да оказват помощ и да подкрепят околните, без да се грижат за собствената си полза. Много често момичетата, родени през лятото, са способни на големи жертви за близките си. Те са родени психолози, които умеят да проникнат дълбоко в проблемите на хората и да се погрижат за тях. Летните момчета притежават същите качества, но те в по-голяма степен се стремят към публично признание за заслугите и благородството си.

Като цяло хората, родени през лятото, предпочитат новите впечатления пред сигурността и рутината и сред тях има забележителни пътешественици, откриватели и учени.

Здравето на летните бебета не бива да ви тревожи особено, тъй като те обикновено са със силен имунитет. Но все пак е важно да ги научите да водят редовен начин на живот и да се грижат за себе си.

Есен

Тези деца, както и самият сезон, са щедри на таланти, добронамерени и великодушни. И като малки, и като възрастни са душата на компанията, невероятни оптимисти, с прекрасно чувство за хумор. С лекота разрешават всеки конфликт, стига да не ги засяга пряко. В конфликтите, които ги касаят, те могат да проявят крайна неотстъпчивост и обидчивост. Но това е така, докато опонентът им не прояви готовност за помирение – тогава на преден план излизат най-добрите дипломатични качества на есенните хора.

В здравословно отношение на преден план при есенните деца са най-вече рискът от простудни заболявания и травми. Причината е, че са смели хлапета, които винаги са в челните редици, когато трябва да се премери дълбочината на някоя локва или да се организира състезание по катерене на дървета. В резултат на това може често да се появяват натъртвания, изкълчвания, настинки, хранителни отравяния. Постоянно са готови да опитат нещо ново, така че родителите трябва да са в състояние винаги да окажат първа помощ.

[ad id=“225664″]

Зима

Децата, родени през зимния период, се отличават със здрав дух и тяло. За изключение може да се смята склонността им към алергични реакции, особено за февруарските бебетата.

Зимните хора трудно се плашат от житейските неприятности. Толкова са целеустремени и праволинейни, че понякога са на границата на нетактичността. Това поведение обаче не говори за коравосърдечност, а по-скоро е проява на честност и откритост.

Децата, родени през студените месеци, проявяват подчертана склонност към точните науки. Като цяло обичат точността във всичко – стараят се никога да не забравят важни дати и силно се дразнят, ако някой от околните не е толкова пунктуален. Когато пораснат, често избират професиите на счетоводител, икономист, юрист, но и
творческите професии не са им чужди.

Източник: zajenata.bg


image0 (9K)