Седмична прогноза за времето в страната

Днес облачността ще бъде значителна и на отделни места ще превали слаб сняг, в югозападните райони – слаб дъжд.

[ad id=“225664″]

Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-югоизток, предава bTV. Максималните температури ще са между 4° и 9°, в югозападните райони – до 12°.

По Черноморието ще остане облачно, почти без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 7°-8°. Вълнението на морето ще е  2  бала. Температурата на морската вода е 6°- 7°.

През нощта валежите ще се активизират. В Западна България ще са предимно от сняг, в останалата част от страната – от дъжд.

[ad id=“263680″]

Утре ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни като количество в Източна България. Ще духа до умерен, в Източна България и силен юг-югоизточен вятър. Температурите ще се повишат. Минималните ще са между минус 1° и 4°, по Черноморието 5°-7°, максималните от  5°-6° в северозападните райони до 14°-15° в Източна България и крайните югозападни райони.

Във вторник ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, предимно слаби и краткотрайни. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще е до умерен. По-късно през деня от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява и през следващите дни ще бъде променлива, предимно средна и висока.

[ad id=“236993″]

В сряда вятърът ще отслабне. Все още са възможни краткотрайни превалявания, но след това вероятността за валежи вече е по-малка.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от югозапад и дневните температури бързо се повишат.

В петък ще бъде и предимно слънчево.


image0 (9K)