Седем шофьори в нарушения засече полицията

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани седем бързи производства. Задържани са петима употребили наркотици и седнали зад волана и двама пияни.

На 4 декември в РУ – Казанлък е започнато бързо произовдство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК срещу Н. Т., на 60 г., от гр. Казанлък, затова че на същата дата, около 22.30 ч., в гр. Казанлък, по ул. „Христо Ботев“, е управлявал л. а. „Опел Астра“ след употреба на алкохол с концентрация 1,41 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан е за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 4 декември, в 17.35 ч., в Стара Загора, на бул. „Св. Патриарх Евтимий“, полицейски екип на сектор „Пътна полиция“ е спрял за проверка л. а. „Опел Корса“, управляван от И. И., на 51 г., от с. Маджерито, общ. Стара Загора. След извършен тест на водача за употреба на алкохол с техническо средство, е отчетена концентрация на алкохол в издишания въздух – 2.62 промила. И. И. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343″б“ от НК.

На 4 декември, около 05:20 часа, в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул.“Ген. Гурко“ и бул.“Митрополит Методи Кусев“, полицейски екип на Второ РУ – Стара Загора е спрял за проверка л.а.“Фолксваген Пасат“, управляван от К. Ч., на 23 г., от с. Горно Черковище, общ. Казанлък. Водачът е тестван за употреба за наркотици с техническо средство, което е отчело положителен резултат за канабис.. К. Ч. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо произодство за престъпление по чл.343 б, ал.3 от НК.

На 4 декември във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл.343б, ал.3 от НК срещу Х. М., на 37 г., от гр. Стара Загора, затова че на 04.12.2016 г., в гр. Стара Загора, на площад “Берое“, е управлявал л.а. „Ауди А3″ след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство. Х. М. е задържан за срок до 24 часа.

На 4 декември във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл.343б, ал.3 от НК срещу Н. О., на 30 г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата в гр. Стара Загора, по ул. “Д-р Т. Стоянович“ е управлявл л.а. „Форд Фокус“ след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено с техническо средство. Н. О. е задържан за срок до 24 часа.

На 4 декември в 21.10 ч., в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул. „Л. Каравелов“ и ул. „Ген. Гурко“, полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрял за проверка л. а. „Сеат“, управлаван от Н. С., на 18 г., от гр. Стара Загора. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за употреба на канабис. Н. С. е задържан е за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 3 от НК.

На 4 декември в 21.10 ч., в гр. Стара Загора, на бул. „Крайречен“, полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрял за проверка л. а. „Опел Кадет“ управляван от И. Д., на 25 г., от гр. Хасково. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за употреба на канабис. И. Д. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 3 от НК.


image0 (9K)