Седем сигурни симптома за камъни в бъбреците, които не трябва да пренебрегвате в никакъв случай!

Бъбречните камъни се локализират в уринарния тракт, което води до силна болка. Понякога хората пренебрегват предупрежденията, че страдат от камъни в бъбреците.

[ad id=“225664″]

Някои общи признаци на камъни в бъбреците, включват болка по време на уриниране, гадене, треска, болки в долната част на корема, промени в цвета на урината, често уриниране, уриниране в малки количества и лошо миришеща урина.

Въпреки, че съществува невероятно природно лечение, за камъни в бъбреците, като напитка от магданоз /рецепта в края на статията/ , която почиства бъбреците веднага е по-добре да се открият нарушенията в началните етапи. Признаците за по-малки камъни в бъбреците остават незабелязани, но е възможно да увеличат размера си.

Вижте тези 7 симптома, които не трябва да пренебрегвате в никакъв случай

[ad id=“263680″]

1) Липса на калций в организма.

Хората, които приемат храна с по-ниско съдържание на калций са по-предразположени към камъни в бъбреците, отколкото тези, които консумират повече калций. Това е така, защото калцият се свързва с химикали, наречени оксалати и по този начин не им позволява да влизат в пикочните пътища и да формират камъни.

2) Коремна болка или болка в гърба

Коремна или болки в гърба е един от най-ранните признаци на камъни в бъбреците. Тази болка може да бъде тежка и дори пречи на способността да се седи или ходи правилно. В случай на силна болка, незабавно се консултирайте с лекар.

3) Промени в цвета на урината

[ad id=“236993″]

Когато бъбречни камъни преминава през пикочните пътища, може да навреди на малките тръби, които пренасят урината от организма. Когато това се случи, настъпват промени във външния вид или миризмата на урина. Урината може да има необичайно силен и лош мирис.

4) Болезнено и често уриниране

Когато камъните се движат в пикочния мехур, може да раздразни и възпали органа. Това може да доведе до болезнено и често уриниране. Болезненото и често уриниране може да бъде симптом на други медицински проблеми, като например инфекция на пикочните пътища или полово предавани болести.

5) Грипоподобни симптоми

Когато камъните в бъбреците са в пикочните пътища, хората развиват грипоподобни симптоми. Тези симптоми включват повишена температура, втрисане и умора. Дори може да предизвика гадене от време на време.

6) Кървене по време на уриниране

[ad id=“236999″]

Състоянието кървене в урината е известно като хематурия. Може да се дължи на наличието на камъни в бъбреците и уретерите. Хората с камъни в бъбреците отделят малки количества кръв в урината. Това може да е причината в урината да се появи тъмно червен цвят.

7) Семейната история на камъни в бъбреците.

Ако някой е страдал от камъни в бъбреците в семейството ви, рискът от поява на камъни в бъбреците се увеличава. Невъзможността да абсорбира оксалат може да бъде наследена от родителите ви.

Ако сте изправени пред подобни проблеми често, трябва да се консултирате с лекар възможно най-скоро. И все пак тази изпитана рецепта може да ви помогне:

[ad id=“225664″]

Съставки:

1 връзка пресен магданоз

8 чаши вода

2 супени лъжици мед

Сокът на половин лимон, прясно изцеден

[ad id=“263680″]

Инструкции:

Измийте и нарежете листата на големи части.

Сварете вода и след като заври, добавете листата, нека да къкри за 10 минути.

Прецедете и го оставете да се охлади. Добавете лимон и мед на вкус. Пийте 1-2 чаши на ден.

ВАЖНО: Бременните жени трябва да се въздържат от пиене на този чай.

Източник: За Жената


image0 (9K)