Севилия победи Барселона за Купата на Испания

Севиля победи носителя на трофея за миналия сезон Барселона с 2:0 в първи мач от четвъртфиналите на турнира за Купата на Испания по футбол.
Домакините спечелиха с голове на Пабло Сарабия в 58-ата и на Висам Бен Йедер в 76-ата минута, след като засече центриране на Евер Банега.

За Бен Йедер това е 17-и гол за сезона. След като се разписа той отдаде почит на Емилиано Сала, който се издирва от понеделник. Сала беше на борда на малък частен самолет, който изчезна от радарите в района на Ламанша, където е имало наличие на изключително силни ветрове.

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде отново резерви, а звездата на тима Лионел Меси дори не беше в групата за мача.
Дебют за Барселона направи новото попълнение Кевин-Принс Боатенг, който започна като титуляр и остана на терена до 63-ата минута.

В 26-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Артуро Видал в наказателното поле, но след намесата на системата за видеоповторения ВАР съдията прецени, че топката не е срещнала ръката на чилиеца.

В 58-ата минута Куинси Промес напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Пабло Сарабия от движение отбеляза красив гол, откривайки резултата.
В 76-ата минута Евер Банега с диагонален пас прати топката към Бен Йедер, който я засече във вратата за крайното 2:0.
Реваншът е на 30 януари на „Камп Ноу“.


image0 (9K)