Северна Корея изстреля „неидентифицирани снаряди“

Северна Корея е изстреляла „неидентифицирани снаряди“, които са паднали в Японско море, предадоха световните агенции, като се позоваха на Съвета на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили.

ой съобщи, че Северна Корея на два пъти е изстреляла днес „неидентифицирани снаряди“ от източното си крайбрежие. Южнокорейското военно командване не каза какви и колко на брой са били тези оръжия и на какво разстояние са прелетели.

Северна Корея извърши няколко опита с балистични ракети с малък обсег през последния месец. Така тя изглежда изразява недоволството си от попадналите в задънена улица преговори със Съединените щати по ядрения въпрос и съвместните американско-южнокорейски военни учения, които възприема като репетиция за нападение срещу нея, отбелязва Асошиейтед прес.

Северна Корея междувременно увери днес, че никога повече няма преговаря с Юга. В изявление, разпространено от севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА, говорител на Комитета за мирно обединение отхвърли обещанието на южнокорейския президент Мун Дже-ин да продължи диалога.

Северна Корея протестира остро срещу съвместните военни учения, които Югът и САЩ започнаха миналата седмица.


image0 (9K)