Северин минал през Дунав мост с кола заедно с още двама. Разпитват аверите му 

МВР издирва съучастници или мотиватори на 21-годишния убиец на Виктория Маринова от Русе.

[ad id=“225664″]

Оказа се, че Северин Красимиров, който е физическият убиец на младата жена, е напуснал страната с компания – излязъл през Дунав мост с автомобил заедно с още двама. Това разкри вътрешният министър Младен Маринов пред депутатите от вътрешната комисия по време на редовния блицконтрол.

Двамата му спътници са установени и се разпитват. Въпроса му бе зададен от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който заяви, че не му е станало ясно как така убиецът е напуснал България, за да се озове в Германия.

„Извършителят е напуснал законно през Дунав мост посока Румъния на 7.10.2018 г. в 14.02 часа, с още двама, с автомобил. Той не е избягал, за него това е бягство, но ние към този момент не знаем, че е съпричастен към престъплението“, опонира Маринов на Сидеров.

Националистът обвини МВР, че е допуснало престъпникът да забегне зад граница и за късмет е избрал Германия, а не в Судан. Маринов уточни още, че за късмет граничният полицай го е регистрирал при напускането на границата.

Дали не е подтикнат да го извърши, зачуди се още Сидеров, като изтъкна, че, за да избяга от страната, убиецът добре е съзнавал какво е извършил.

[ad id=“263680″]

Сидеров попита още дали престъпникът е ром, а вътрешният министър отговори: „Български гражданин“. Кажете ци*анин ли е – да или не, настоя Сидеров и изригна, че МВР вече нарича етническата престъпност битова престъпност. „Защо беше спряна статистиката на етническите престъпления“, недоволства още лидерът на ПГ на Обединените патриоти и посочи за пример убитата възрастна жена в Ботевградско преди време от двама ци*ани, които я съсекли с брадва, но съдията после ги оправдал.

„Тази тема има много дълбоки корени“, негодува атакистът и обяви, че изобщо нямало нужда полицаите да са повече от военните – трябвало МВР да намали трикратно числеността си, предаде Канал 3.

Сидеров недоволства още, че нямало какво толкова МВР да се хвали, докато в същото време соцдепутатите във вътрешната комисия поздравиха Маринов за успешния старт като министър на вътрешните работи. Те го поощриха, че правилно спрял и обществената поръчка за административната реформа в МВР.

[ad id=“236993″]

„Можем вече да кажем, че от днес БСП подкрепя вътрешния министър“, засмя се шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов.


image0 (9K)