Сдружение „Тенис клуб „Симитли 2017” проведе демонстрация за здравословното хранене по проект, финансиран от Министерство на младежта и спорта

Сдружение „Тенис клуб „Симитли 2017” проведе на 15 август в Банско демонстрация за здравословното хранене по проект, финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2020 година на Министерството на младежта и спорта, Договор №25-00-40/25.06.2020 г.

В демонстрацията на тема „Лятна младежка академия за здравословно хранене” се включиха над 50 младежи от Благоевград и страната на възраст от 15 г. до 29 г. По време на събитието бяха популяризирани възможностите за здравословно хранене и здравословния начин на живот, като превенция на зависимостта от вредни храни сред младите. В павилион на „здравословното хранене“ младежите участваха в ролеви игри по темата. Участниците изработиха „Пирамида на здравословното хранене“, играха играта „Азбука на здравословното хранене”, чиято целта бе с избрана буква да изброят най-много полезни храни. В играта „Здравословни творения” подготвиха собствена здравословна рецепта.

С помощта на експерт младежите се научиха как да категоризират храните и да правят самостоятелна оценка на продуктите, които подбират.

Забавните игри подпомогнаха на участниците да правят в бъдеще избор на здравословни храни, което е от изключително значение.