Сдружение „Тенис клуб „Симитли 2017” проведе заключителна конференция по проект „Лятна младежка академия за здравословно хранене”

Сдружение „Тенис клуб „Симитли 2017” представи на пресконференция в Благоевград резултатите след изпълнението на проект „Лятна младежка академия за здравословно хранене” , финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2020 година на Министерството на младежта и спорта, Договор №25-00-40/25.06.2020 г.

„Чрез реализирането на дейностите в проекта успяхме да постигнем своята основна цел – повишаване на интереса и мотивацията на младите хора към здравословното хранене, чрез което да подържат здравословен начин на живот, да подобрят качеството на живот и средата, в която живеят и общуват младите хора; да повишат своята информираност чрез провеждане на редица инициативи”, коментира председателят на Сдружението Кристиян Станев.

В рамките на проекта са обхванати близо 200 младежи не само от Благоевград и региона, но и от страната. В проведените обучения са участвали 40 младежи в две възрастови групи 20-24 и 25-29 г. В демонстрацията по здравословно хранене и Фестивала на традиционните игри са участвали повече от 80 млади хора, които активно и с интерес са се включили в различните занимания.

Изготвените от екипа флаери с информация за здравословното хранене и наръчника с различни игри, упражнения и съвети как да се храним здравословно достигнаха до над 1800 младежи от Благоевградска област и страната. Със своята Национална програма министерство на младежта и спорта успява да подпомогне младежите в техните усилия да водят активен и здравословен начин на живот”, сподели ръководителят на проекта Иван Иванов.