Сдружение „Тенис клуб „Симитли 2017” представи проект „Лятна младежка академия за здравословно хранене” , финансиран от Министерството на младежта и спорта

Сдружение „Тенис клуб „Симитли 2017” представи на пресконференция в Благоевград дейностите, които ще реализира по проект „Лятна младежка академия за здравословно хранене” , финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2020 година на Министерството на младежта и спорта, Договор №25-00-40/25.06.2020 г.

Програмата акцентира върху проблемни теми от изключителна важност за съвременното общество, свързани с поведеченските модели на младите хора. Тази година приоритетни теми в Програмата са: хазартната зависимост, превенция на агресията и насърчаване на здравословен начин на живот.

„За сдружение „Тенис клуб „Симитли 2017” е изключително важна темата за здравето на младите хора. В ежедневието ни навлязоха нови технологии. Те улесняват живота ни, но водят и до зависимост, пристрастяване и обездвижване. Нашата кауза е да отвлечем, колкото се може за по-дълго време вниманието на младежите от телекомуникационните технологии. Да се съсредоточат върху себе си, чрез рационално хранене и здравословен начин на живот„, каза председателят на Сдружението Кристиян Станев.

Обща цел на проекта е повишаване на интереса и мотивацията на младите хора към здравословното хранене, чрез което да подържат здравословен начин на живот.

Чрез реализирането на проекта се цели още подобряване качеството на живот и средата, в която живеят и общуват младите хора; повишаване на информираността чрез провеждане на инициатива, демонстрация и обществена кампания; увеличаване на броя на младите хора с интерес към здравословния начин на живот.

За да провокират интереса на младите хора към здравословното хранене Сдружението ще проведе 4-дневен форум на тема: „Лятна младежка академия за здравословно хранене“, в който обучения ще проведат специалисти по здравословно хранене и университетски преподаватели. Младите хора ще бъдат включени интензивно в дейността, ще бъдат разиграване разнообразни ролеви игри, ще участват в индивидуални и групови задачи и занимания, ще организират и проведат демонстрация.

Проектът предвижда още провеждане на информационна кампания и Фестивал на традиционните български игри. Екипът ще издаде информационна книжка с практически съвети и насоки за водене на здравословен и физически активен начин на живот от младите хора.


image0 (9K)