СГП разследва „причиняване на смърт по непредпазливост“ в Партийния дом

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на охранителя, който беше намерен мъртъв в шахта в бившия партиен дом, където в момента се строи новата сграда на парламента. Инцидентът е станал в нощта срещу 8 юли, а тялото на 25-годишния Даниел Тасев бе открито след два дни издирване по сигнал на близки на момчето.

[ad id=“225664″]

Първоначалната версия, по която прокуратурата работи, е за „причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или немарливо изпълнение на занятие“. С постановление на наблюдаващия прокурор е назначена съдебномедицинска експертиза за установяване причината на смъртта, съобщава „Дневник“.

Ще бъдат проверени спазването на трудовото законодателство и изискванията за безопасност на труда, както и документацията на фирмата, в която е работил починалият. Ще се изискат и записите от видеонаблюдението и други.

И днес близките на 25-годишния Даниел Тасев не видяха къде е намерено тялото му в ремонтирания участък на Партийния дом. Съмненията им, че нещо се прикрива, нарастват, изтъква бТВ.

[ad id=“263680″]

„Искам да видя мястото, където е станало това нещо и да ми покажат, как може в някаква шахта брат ми да е паднал”, каза братът на Даниел – Бранко Величков.

„Искам да излезе истината, защото всичко е възможно в тази държава да се преиначи”, смята и лелята на Даниел – Катя Еленкова.

Днес се появи информация, че във фаталната нощ Даниел Тасев два часа и половина не е бил на поста си, защото е отишъл при служител на службата, с когото разговарял.

„Искам да видя мястото, където е станало това нещо и да ми покажат, как може в някаква шахта брат ми да е паднал”, пита се братът на Даниел – Бранко Величков.

[ad id=“236993″]

„Искам да излезе истината, защото всичко е възможно в тази държава да се преиначи”, коментира и лелята на Даниел – Катя Еленкова.

 


image0 (9K)