Сгащиха директор на голяма търговска верига с кражба за 1 милион евро

Спипаха бивш директор на хранителната верига „Пикадили“ в голяма далавера. Стефан Асенов Косев е изпълнителен директор на веригата Пикадили за периода до 31.12.2009 година включително през периода на нейната първа продажба от Боляри АД на сръбската Делта Холдинг през 2007-2008 година. На 25.07.2007г.  между Боляри АД (собственик на Пикадили за периода) и фирма „Алфа – 65” ЕООД се подписва фалшив консултантски договор за изплащане на 1 000 000 евро от Боляри АД като собственик на Пикадили ЕАД към фирмата „Алфа – 65” при продажба на над 85% от акциите на компанията.

[ad id=“255238″]

Договорът категорично и недвусмислено е обявен за фалшив и неистински според поредица от дела на Варненски Окръжен Съд. Също така обаче според дело № 477  по описа на Варненски Окръжен Съд от 2015 година  и четири поредни последователни съдебно графологични експертизи на подписите на възложителя – Боляри АД, собственик на Пикадили ЕАД, представлявано от изпълнителния му директор Стефан Косев  (извършени  в периода 2013 – 2015 година) подписът на Изпълнителния директор на него е действителен и тогавашните собственици на Боляри АД са станали жертви на опит за крупна измама в размер на 1 000 000 евро подписана легитимно и съзнателно от Стефан Асенов Косев, роден в гр. Варна на  21.09.1965 година и реален собственик на фирма Алфа – 65.

Не по-малко скандалното е, че управителят на поставената фирма бушон  „Алфа – 65” ЕООД, чрез която Косев прави опитът за крупна измама и с която се сключва фалшивия консултантски договор за един милион евро е партньор на Косев в редица съвместни бизнеси включително Варненското дружество „Телемонд“ ООД, регистрирано според актуална Търговския регистър на Република България към м. Януари 2017г. на същия официален адрес на фирмена регистрация, както и поставената фирма корпоративен крадец Алфа 65 – ул. “Ян Палах” № 10, район Приморски в гр. Варна.

Съдът остава безучастен след като през 2015 година обявява партньора на Стефан Косев и официално едноличен собственик на капитала на „Алфа – 65” ЕООД и неин управител обвиняем по делото за фалшификация, за невинен за създаване на фалшивия консултантски договор, тъй като подписът на възложителя по него –  Пикадили ЕАД и Боляри АД поставени от Стефан Косев е обявен за действителен от петорна, комплексна съдебно – графологична и техническа експертиза на съда от 12.01.2015 г.

Така Стефан Косев остава не осъден за опитът за крупна измама поради съдебната тавтология за това, че е подписал легитимно фалшив документ, с поставено трето лице – управител на дружеството бушон Алфа – 65 за източване на  1 милион евро при продажбата на Пикадили от своя работодател, за което след редица последователни дела и експертизи официално осъдени за извършената измама все още няма.

Лицето Стефан Асенов Косев е замесен и в редица други крупни измами докато е изпълнителен директор на веригата Пикадили чрез свързани дружества и трети лица, за които също е непряко обвиняем и все още не осъден нито той, нито фирмите му „бушони“ и партньори поставени лица в кражбите.

Косев е обинен и в  административно престъпление по търговско дело за увреждащи действия  № 853 по описа на ВОС за 2016 год.,срещу двете му дружетва «Телемонд» ООД и «Палах» ЕООД в което се цитира цесия за вземания м/у трето лице и Пикадили ЕАД в размер на над  4 милиона и дветстотин хиляди лева. Чрез административна измама по увеличаване на фирмен капитал с непарична вноска човекът подписал цесията не получава парите си. Предстои обжалване по делото пред Варнески Апелативен Съд. В случая отново е замесен и партньора на Косев в Алфа – 65.

[ad id=“255238″]

Източници: Решение на съда по присъда № 63 от 10.02.2015г., постановена по н.о.х.д. № 4215/2014г. от Варненски районен съд, 22 –ри състав; Справка на фирма „Алфа – 65” ЕООД и управителя й Александър Любомиров Неделчев за периода 01.2008г. – 03.2016г. Биволъ; в. Дневник; Търговски регистър на Република България; Решение по дело на Варненки окръжен съд от 11.01.2017г. Неофициална информация на текущо разследване на лицето Стефан Асенов Косев.

Източник:http://BNews.bg


image0 (9K)