Свещеноиконом Евгений Димитров бе награден с орден „Св. Прпмчк. Игнатий Старозагорски“ I-ва степен

Свещеноиконом Евгений Димитров бе награден с орден „Св. Прпмчк. Игнатий Старозагорски“ I-ва степен за ревностно изпълнение на духовните му задължения в диоцеза на Старозагорска епархия и по повод петдесетата му юбилейна годишнина.

Високото отличие той получи след отслужването на Божествена св. Литургия в храм „Св. Троица“, която бе оглавена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. „По случай юбилейната Ви годишнина, молитвено благопожелаваме, Бог да Ви дарува крепко здраве, дългоденствие, духовни сили и доброплодни успехи в отговорното Ви свещеническо служение. Дните отминават, годините отлитат, но кротостта и праведните дела на един човек, ни учи ап. Павел, трябва да бъдат достояние на всички. Затова, днес, присъствайки на Вашия рожден ден няма по-добър момент от този, да не споделим радостта си от това, че виждаме Вашата кротост и добри дела и благодарим на Бог за това.

С благодарност към нашия Спасител и Господ Иисус Христос, за всички Негови благодеяния и щедрости заставам пред Вас, с молитвено пожелание за духовно и телесно здраве и апостолско дръзновение в трудовете Ви за възрастването на обичната ни Българска православна църква!“, каза в поздравленията си към рожденика владиката. От своя страна свещеноиконом Евгений Димитров благодари за високата оценка и пожела на събратята си здраве и дълголетие.

Припомняме, че по негова лична иницатива и дългогодишни усилия, подкрепени от спомоществователи, неделното училище към храм „Св. Троица“ посреща възпитаниците си в напълно обновени помещения, които лично Негово Светейшество Българския патриарх Неофит освети при посещението си в града през 2018 година.


image0 (9K)