Световноизвестен алжирски писател до Ердоган: Не идвай у нас, нежелан си!

„Ислямистите са вашите озадачени стада. В Близкия изток едновременно плачете с жертвите и подписвате бизнес споразумения с техните екзекутори“, пише литераторът

[ad id=“225664″]

Световноизвестният алжирски писател и литератор Камел Дауд публикува открито писмо до турския президент и генерален председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган в навечерието на днешната му официална визита в страната, пише вестник „Джумхуриет”, цитиран от агенция „Фокус“.

[ad id=“236993″]

Романите на Камел Дауд са преведени на 20 различни езика, носител е на най-престижната френска литературна награда на Академия „Гонкур” за 2014 година.

Писмото до Ердоган е озаглавено: „Не сте добре дошъл в нашата страна”. В него турският президент и лидер на ПСР е обвинен, че „прилага това, което е научил от организацията „Мюсюлмански братя”, както и собствените си стари методи”.

[ad id=“236999″]

„Ислямът е само една стъпка за вас. Бог е вашият търговски продукт. Модерността е ваш враг. Палестина за вас е само една витрина. Ислямистите са вашите озадачени стада. … В Близкия изток едновременно плачете с жертвите и подписвате бизнес споразумения с техните екзекутори. … Вие защитавате собственото си спокойствие, а не нашето достойнство”, пише в писмото на Камел Дауд.

[ad id=“237001″]

Освен това световноизвестният писател не пропуска да спомене сегашната ненормална обстановка вътре в Турция – непрекъснати задържания и арести, брутално нарушаване на основни човешки права, постоянните заплахи, насилие и смърт в страната, посочва още „Джумхуриет”.


image0 (9K)