Световният номер 3 Григор Димитров излиза за титлата в Лондон днес

Само четири дни след като се срещнаха в груповата фаза във финалите на АТП, Григор Димитров и Давид Гофен отново се изправят един срещу друг. Залогът този път е по-голям от всякога – най-големият трофей в тениса извън Големия шлем.

Българинът и белгиецът ще излязат на централния корт в лондонската зала „О2 арена“ в 20.00 часа, за да сложат край на един паметен сезон в мъжкия тенис.

[ad id=“218001″]

Димитров може да стане първият дебютант, който печели турнира на осемте най-добри, от испанеца Алекс Кореча през 1998 г. Българинът остава непобеден от началото на надпреварата, а в сряда постигна изключително категорична победа срещу Гофен – 6:0, 6:2.

Димитров и Гофен ще изиграят шестия си двубой на ниво „АТП“ и пети през 2017. Българинът е спечелил четири от досегашните им срещи. Единствената победа на белгиеца дойде в четвъртфиналите на турнира в Ротердам през февруари – 6:4, 1:6, 6:3. Според букмейкърите българинът е фаворит в битката за трофея в Лондон. Залози за негов успех си приемат при коефициент 1.40. Шансовете на Гофен за титлата са оценени с 3.00.


image0 (9K)