Световният брояч на епидемията от COVID-19 Worldometers за последното денонощие – новозаразени в България 42, починали 12

Сетовният брояч на епидемията от COVID-19 Worldometers за последното денонощие – новозаразени в България 42, починали 12. Според нашия новозаразените са 34, починалите 2-ма, а общо починалите са или 149, или 159 – на двете графики, цифрите са различни. А сега де! На кого да вярваме?

Шокираща статистика показва за нашата страна световният брояч на епидемията от COVID-19 Worldometers. Справка на страницата сочи, че новозаразените в България са 42-ма, а починалите са 12 души. По последни данни от Националния информационен сайт за коронавируса у нас новите случаи у нас са 34, а загиналите за денонощието са двама.

Защо се получава такава фрапираща цифра в данните. Още вчера председателят на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски обясни, че има разминаване между резултатите, които се изнасят от Националния информационен сайт и Министерството на здравеопазването.

А какво подаваме към световния брояч? Объркацията се оказва сериозна.


image0 (9K)