Световна премиера на филма „Ад“ по романа на Дан Браун

Световната премиера на филма „Ад“ по едноименния роман на Дан Браун се състоя във Флоренция, съобщи dir.bg.

Американският актьор премина по червения килим с жена си Рита Уилсън на премиерата в Операта на Флоренция. Той за трети пореден път облече така характерното сако от туид на своя герой от романа – Робърт Лангдъм.  Италианският премиер Матео Ренци и съпругата му Агнес Ландини бяха сред специалните гости на премиерата.

Том Ханкс, режисьорът Рон Хауърд, Омар Си, Фелисити Джоунс, Ирфан Кан и писателят Дан Браун отговаряха на въпросите на десетки журналисти в световно известния Палацо Векио, в Залата на петстотинте, пише БТА.

„Невежеството е най-голямата опасност, пред която се е изправяло човечеството. Ако погледнете историята или прочетете книгите на Дан Браун, ще разберете, че светът доста често се намира на кръстопът. Хората просто трябва да се научат да живеят едни с други“ , каза шейсетгодишният носител на две награди „Оскар“.

„Дан Браун се позовава на ада, описан от Данте, за да ни разкаже историята на ада, създаден на земята. Ние сами създаваме собствения си ад: проблемите с околната среда, подчиняването на хора… Ние сме създали ад за една друга част от човечеството“, допълни Том Ханкс.


image0 (9K)