Световен ден на думата благодаря

Даяна МАРИНОВА:

Днес е Световният ден на думата „благодаря“. А замисляли сте се дали я казваме често тази дума и благодарни ли сме за това, което имаме. Разбираме ли истински, че всъщност нищо не е даденост.

Ттолкова е простичко, нали? А, защо тогава ни е толкова трудно да го изпълним? Може би постоянното сравнение с другите ни пречи да оценим това, което имаме и съответно да благодарим за него.

Тази дума на различни езици звучи по-различен начин, но има един и същи дълбок смисъл и когато я изречеш няма как да не усмихнеш човек. Важното е тази думичка да идва от сърце. Всички ние знаем и виждаме ситуацията в света и как всички лекари се борят с невидимия враг и каква подкрепа усещат само с една дума „благодаря“.

Колко хубаво ще е по-често да се сещаме за думите на Антъни Робинс: „Ако имаш милиард долара и си неблагодарник, ти си беден човек. Ако имате много малко, но сте благодарни за това, което имате, наистина сте богати.“

Този ден е прекрасна възможност да направим такава равносметка и да оценим това, което имаме и да благодарим на съответните хора затова. Да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който е направил нещо добро за нас.

Разбира се не трябва да сме благодарни само на този ден. Нека той да бъде първият от многото в целия ни жовот, в който ще сме се научили да показваме на всички около нас, че ги ценим и ценим стореното добро, с най-красивата дума: „Благодаря“.

Благодаря на всики вас, които ще опитате…


image0 (9K)