Светлозар Лазаров: Не са ме канили за главен секретар на МВР

Вече бившият координатор на „Атака“ бе категоричен, че няма да прави партия

[ad id=“225664″]

„Не са ме канили за главен секретар на МВР, нямам и такива амбиции.“ Това заяви Светлозар Лазаров в интервю за бТВ по повод информациите, че той е сред кандидатите, него предложи и лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

„Има си министър, който предлага на Министерския съвет, там се взима решение. Доколкото знам Борисов е началник и той решава тези неща. Няма коалиционен съвет, който решава кой да бъде главен секретар на МВР. Аз нямам такива амбиции“, каза още Лазаров.

Бившият главен секретар на МВР вече е и бивш национален координатор на „Атака“. По думите му той напусна партията на 1 октомври, тъй като не е съгласен с политиката на правителството.

На въпрос дали е вярно, че ще създава проруска партия Лазаров се изуми и отговори: „Проруска партия? Винаги съм подчертавал, че на първо място е важен българския национален интерес. Това, че трябва да се работи с Русия е ясно, защото сме енергийно зависими от тях. Никога не съм работил по политически проекти. В „Атака“ съм работил със структурите и гражданското общество“.

[ad id=“263680″]

По думите му Волен Сидеров има право да иска политическо присъствие в правителството.

Той не пожела да дава оценки на работата на МВР по случая с убийството на Виктория Маринова в Русе.

„Много трудно се дават оценки, когато няма информация. При подобни ситуации обикновено се пуска контролирана информация, а всичко останало е много добре съхранявано“, каза бившият главен секретар на МВР.


image0 (9K)