Светлана Шаренкова: Колкото пъти сме срещу Русия, толкова пъти следва катастрофа за България

Председателят на форум “България-Русия“ Светлана Шаренкова брани Турция и Русия в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по БиАйТи.

Рефередумът в Турция е направен за добро, каза в интервю пред мен Чавушоглу. Промяната няма да донесе лошо нито за съседите, нито за Европа, допълни той.  А нима ние искаме в Турция да има нестабилност и гражданска война?! Преди няколко месеца имаше опит за държавен преврат. Какво щеше да стане, ако той беше успешен.

Ако Ердоган беше диктатор, щеше да разпусне парламента. Там има опозиция, медии. Диктаторските режими, с цел да се справят със своите си проблеми, не са агресивни. Чавушоглу каза, че повече от 50 години Турция има желание да се присъедини към ЕС.

Накрая се оказва, че договореностите Турция ги спазва. Те не плашат вече с бежанците. Те искат само да видим тази заплаха.  Ние трабва да възстановим своята държавност. Това трябва да се случи и в Турция. Ген. Решетников е свободен човек, който като получи виза, идва тук.  Като не получи-не идва. България, като една малка държава, трябва да е малко отдалечена и малко приближена от империите- Москва, Брюксел и Анкара.

Хилядолетия сме заедно с Русия. Народите ни искат да бъдат заедно. Колкото пъти сме били срещу Русия, толкова пъти е имало национална катастрофа за България.  Нашите политици имат малка визия-краткосрочна, за една година.


image0 (9K)