Свежа и здрава кожа на лицето, въпреки студа

През зимата се борим не само с вируси, поледица и киша, но и с поражения върху кожата. През този период от годината тя е особено податлива на напукване и увреждане, зачервяване и лющене. За щастие в повечето домове се намират продукти, с чиято помощ да направите подходяща маска за лице.

Тя ще ревитализира кожата, ще я направи нежна, но едновременно с това и защитена. Ще успокои зачервяването и най-важното ще я хидратира. В крайна сметка, дори да ви е много студено ще имате свеж и здрав вид.

[ad id=“263680″]

Какво ви е нужно?

1 яйчен белтък
½ супена лъжица зехтин
1 малка лъжица лимонов сок

Как се прави?

Смесете всички съставки, докато не получите еднородна смес. Нанесете я на предварително почистените лице и шия.

Оставете маската да действа 15-20 минути, докато не усетите стягане, а след това измийте добре лицето с хладка вода.

Белтъкът ще стегне кожата на лицето – фините линии и бръчките ще се заличат. Сокът от лимон ще се погрижи ще премахне зачервяването и петната, а зехтинът ще овлажни кожата.

В добре измитото лице нанесете слой чисто нерафинирано кокосово масло (ще го намерите във всяка аптека или дрогерия). Втрийте в кожата с нежни кръгови движения и оставете да действа 10-ина минути.

С тампони за почистване на грим или мека кърпа избършете излишното кокосово масло. Кожата на лицето ще бъде гладка, чиста и блестяща като на бебе.

Източник: woman-onthe-top.net


image0 (9K)