Сбогуване с Румен Иванов: Поклон пред делото ти, Учителю!

„Сбогом, Учителю! Приятели и колеги, днес Румен Иванов е загинал при изпълнение на полет с цел АХР.“ Това написа в трогателен пост на страницата на загиналия казанлъшки пилот неговият ученик Петьо Кюркчийсти.

Ето и целия пост на Кюркчийски

Много се изписа и изговори след последния инцидент на Черньово, който стана само преди два дни и загубихме двама колеги, но изглежда и това не е достатъчно.

Румен беше един от най-опитните и разумни пилоти и конструктори на моторни делтапланери в България и човек от които съм научл много. Румен е човекът пред които положих изпит и станах лицензиран пилот.
Причините за инцидента тепърва ще се изясняват, но факта е факт, изгубихме още един невероятен човек посветил живота си на авиацията!

Предполагам, повечето от вас вече знаят за идеята ми за реализация на проект за филм свързан с безопасността в малката авиация, за който проект бях обвинен в интересчиийсво, ПР на фона на трагедиите от последните два месеца и какво ли още не.

Е, няма да се откажа и ще търся широка публична подкрепа за реализацията на филма!
И ще допълня идеята със учредяване на ФОНДАЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНО ЛЕТЕНЕ, чиято цел ще бъде да провежда семинари по теория и практика на безопасността на полетите в малката авиация, при това за всички класове от парапланер, през парамотор, паратрайк, мотоделта, автожир, самлет и вертолет от лекия и свръхлекия клас.

Търся съмишленици за реализацията, защото спасяването на давещия се е дело на самия давещ се!

Поклон, пред делото ти, Румене!

Ти окрили много хора и никога няма да те забравим, УЧИТЕЛЮ!!!

ПП Десетки съболезнователни постове се леят на стената на загиналия:

https://www.facebook.com/rumendelta/timeline?lst=100000767567860%3A100006411343664%3A1559126503

Съболезнования и от ЗАРАТА. Бог да прости Румен!

 


image0 (9K)