Сбогом Евро2021! България – Унгария 1:3

България загуби с 1:3 от Унгария в полуфинален бараж за класиране на Европейското първенство догодина. Двубоят се игра на националния стадион „Васил Левски“ и не предизвика голям интерес сред феновете и по трибуните имаше около 2 000 души.
Головете вкараха Вили Орбан (17), Жолт Калмар (47) и Неманя Николич (75). Георги Йомов (88) отбеляза почетното попадение.
Срещата започна неприятно за тима на Георги Дерменджиев, след като още в 17-та минута централният защитникът на гостите Вили Орбан се разписа с известна доза късмет след центриране от корнер, при което защитниците на България не се намесиха добре.
Втората част започна по много неприятен начин за България, след като Золт Калмар покачи на 2:0 със силен изстрел от свободен удар, като вина за попадението носи и Краев, който подскочи и се обърна с гръб на стената, построена от Пламен Илиев.

В  75-та минута Неманя Николич сложи точка на спора с трети гол за Унгария, дошъл след центриране отляво и безобразна подредба на българските защитници.

Минута преди края на редовното време Йомов отбеляза почетното попадение за България след добра асистенция на Исмаил Иса.

Двубоят ще се запомни и с няколко спорни отсъждания на рефера от Полша Шимон Марчиняк. Съдията  първо отмени дузпа за нашите в 56-ата минута след намесата на ВАР, а след това подмина две нарушения в наказателното поле срещу Йомов и Десподов.

image0 (9K)