Сблъсъци „ЗА“ и „ПРОТИВ“ излъчването на турски сериали по българските телевизии

Във Фейсбук върви инициатива за спиране излъчването на турски сериали по българските телевизии. Радетелите на тази идея казват, че филмите застрашават националната ни сигурност.

[ad id=“225664″]

Естествено защитниците на турските сапунки веднага застават в стройни редици.

Вижте как върви полемиката в социалната мрежа. Първо започваме със защитниците, които се оказват доста по-голям брой от противниците:

[ad id=“236999″]

– Напротив, те ни показват как трябва семействата да бъдат сплотени и да се държат един с друг. Каква ти заплаха .Да не говорим за Американските криминални филми – на какво учат подрастващите деца! Според мен е грешка. А какво ще гледат нашите пенсионери, ами нашите турци?

– Пълни глупости.Заплахата е,че са много по-хубави от нашите и американските сериали.

– Свещени Глупости.Това,че Гледаме Турски Сериали,не ни прави ,по малко Българи!

– Ей хора, не ни лишавайте от малкото нещо което може да си позволим час и половина да забравим за беднотията си ! Аз се възхищавам как се сплотяват ако имат болен целия род стои като на стража само и само да помогнат а ние започваме да търсим болния кои грехове плаща !

– Не филмите са заплаха,а тези които ни продават.По същата причина,трябва да бъдат,забранени,музиката,книгите,картини изобщо всичко от Турция.А какво да кажем за джамиите и управлението на ДПС,което играе роля във всяко едно управление.Така,че престанете с тази тема,всеки гледа което му харесва.Като са обрекли хората на мизерия,поне ги оставете да гледат това,което искат.

[ad id=“238430″]

– Заплаха са болните им мозъци.Турските сериали са поучителни,показват уважение към по-възрастните,уважение към софрата т.е.масата с храната и най-вечетова,че любовните сцени не са с разголеност и разврат,а напротив,загатват и….човек сам би се сетил какво следва,а не да му го натрапват цинично и нагло.С една дума,турските сериали не са заплаха!Аз ги гледам с интерес.

И контриращите коментари:

[ad id=“237001″]
– Аман , от затъпели хора, само : благородство ,уважение и т,н, нещо маѝ не довиждате : закостенели традиции, интриги убиѝства….завзели са телевизиите, американските изобщо не са за коментар ,европеѝски филми ! нямааа!

– Кое ви харесва бе?! Това ли че филмите им са измамни? Кой живее така в Турция? Малка богата прослойка, а дето се молят по 5 пъти на ден и се надупват на килимчетата, що не ги снимат? Що не казват, че на големия истанбулски пазар Капалъ чарши има цял квартал с магазини за всякакви забрадки и забулвания? Що не дават как се радикализират?


image0 (9K)